sponsorlu bağlantılar
Malzemeler:

- 250 gr eritilmiş margarin,
- 1 su bardağı yoğurt,
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri,
- 1 paket kabartma tozu,
- Aldığı kadar un.

İçi için:
- 250 gr hurma,
- 1 çay bardağı fındık,
- Üzerine ekmek için pudra şekeri,
- 1 çay kaşığı tarçın.

Yapılışı:

Margarin, yoğurt, pudra şekerini yoğurma kabında iyice karıştırın. Kabartma tozu ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp içine hurmalı harç koyup yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcakken üzerine pudra şekeri ekleyin.

Harcı için:
Hurmaları çekirdeklerini çıkarıp minik doğrayın. Fındığı iri kıyın. 1 çay kaşığı tarçın ekleyip hepsini karıştırın.

Afiyet olsun.

sponsorlu bağlantılar