sponsorlu bağlantılar
Tatlı ekşi soslu tavuk

MALZEMELER:
500 gr. Tavuk kuşbaşı
10 yemek kaşığı un
10 yemek kaşığı nişasta
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı su
2 adet kuru soğan
3 adet havuç
3 adet çarliston biber
Sos için;
4 adet domates
3 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı sirke
4 yemek kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI:
Rendelenmiş domates ve diğer sos malzemelerini bir tencerede karıştırıp, kaynayana kadar pişirin. (Domatesler çok suluysa 2 kaşık nişasta ekleyip, pişirin.) Soğanları halka halka, biber ve havuçları ise kibrit çöpü şekinde doğrayıp wok tavada ( yoksa yapışmaz bir tavada) soteleyin. Sebze sotesine isteğe göre kabak, minik mısırlar vs. eklenebilir. Bir kapta un, nişasta, yumurta ve kabartma tozunu karıştırın. Azar azar, karışım boza kıvamına gelene dek su ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tavukları bu karışıma bulayarak kızgın yağda kızartın.
Sebze soteyle karıştırıp, sosla servis yapın. Afiyet olsun.
_________________

Tavuklu ve mısırlı çorba (4 kişilik)

Malzemeler:
Yarım tavuk göğüs fileto
1 yumurta akı
1 yumurta sarısı
5 su bardağı tavuk suyu
3-4 çorba kaşığı mısır nişastası
1 tavuk bulyon
3 çorba kaşığı mısır
Yarım çay bardağı su
tuz

HAZIRLANIŞI :
Tavuk etini ince ve kısa şeritler halinde doğrayın. Üzerine biraz tuz, ufalanmış tavuk bulyon ve 1 çorba kaşığı su serpip elinizle harmanlayın. 1 yumurta akını ekleyip karıştırın. Mısır nişastasını su ile karıştırıp tavuketine ilave edin ve tekrar karıştırın.
Tavuk suyunu tencerede kaynatın. Tavuk etli karışımı ve mısırı ilave edin. Yumurta sarısını çırpıp sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin. Tavuketleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
_________________

Soya soslu tavuk (4 Kişilik)

Malzemeler :
yarım kg kuşbaşı tavuk
2 yemek kaşığı soya sosu
1 baş soğan veya taze soğan
2 adet yeşil biber
Sıvıyağ.

Hazırlanışı :
1 Baş soğan yemeklik olarak doğranır, biberler halka halka doğranır ve sıvıyağda öldürülür. Daha sonra küp küp doğranmış tavuk bonfile ilave edilir. Tavuğun pişmesine yakın soya sosu ilave edilir ve afiyetle yenilir. (tuz ilave etmeyin soya sosunun tuzu yeterlidir)
_________________

ÇİN USULÜ PİRİNÇ MÜCVERİ ( 4-6 kişilik )

Malzemeler :
300 gr. uzun taneli pirinç
250 gr. taze soğan
200 gr. kırmızı tatlı biber
125 gr. margarin
2 yemek kaşığı soya sosu
1 diş ezilmiş sarmısak
4 adet yumurta
Acı kırnızı biber
Tuz

Hazırlanışı :
Pirinçleri 1 litre tuzlu suda 15 dakika haşladıktan sonra süzüp soğumaya bırakın.
Taze soğanı ince şeritler halinde doğrayın. Kırmızı dolmalık biberleri ayıklayıp şerit şerit kesin. Biber ve taze soğanları haşladığınız pirince katın. Yumurta, soya sosu, sarmısağı ve acı biberi karıştırın.
Diğer tarafta margarini bir tavada eritin. Hazırladığınız karışımı porsiyon porsiyon bir yemek kaşık yardımı ile tavaya koyun, üzerine bastırıp yassılaştırın. Her iki tarafını 3-4 dakika olmak üzere çıtır çıtır kızartın.
Fazla yağın süzülmesi için ayrı bir kaba alın, sonra tatlı-ekşi Çin sosu ile birlikte servis yapın.
_________________

Çin usulu ballı tavuk (4 kişilik)

MALZEMELER :
600 g tavuk göğsü
1 çorba kaşığı mısır nişastası
yarım portakalın suyu
1.5 su bardağı tavuk suyu (veya su)
100 gr kavrulmuş yer fıstığı
3 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı soya sosu
1 demet taze soğan
20 g taze zencefil, kıyılımış
1 tane kırmızı dolmalık biber
4 çorba kaşığı mısıryağı
3 çorba kaşığı şeri veya portakal likörü
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI :
Tavuk göğsünü parmak kalınlığında doğrayıp, soya sosu, portakal suyu, şeri,
karabiber, zencefil, köri, bal, ve iri doğranmış taze soğan ile karıştırarak
20 dakika beklemeye bırakın. Terbiyelenmiş etin, suyunu süzüp, kızgın yağda kızartın. Tavadan alıp sıcak bir yerde bekletin.

Biberleri çubuk çubuk doğrayın, kalan soğanı da dilimleyip ekleyerek, yağda 3-4 dakika kızartın. Ayırdığınız tavuk suyu ve terbiyeyi ekleyin, hepsini 5 dakika pişirin. Mısır nişastasını bir miktar suyun içiersinde eritin, tavada biraz kaynatıktan sonra beklemeye bıraktığınız tavuk etlerini ve tuzu ilave edin, bir kaç kez çevirip ateşten alın. Kavrulmuş fıstık ile süsleyerel servis yapın.
_________________

ÇİN SALATASI ( 5 kişilik )

Malzemeler :
1 küçük baş lahana
1 çorba kaşığı susam
3 çorba kaşığı yer fıstığı yağı
2 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı şeker
1/2 çay kaşığı hardal
4 adet doğranmış su kestanesi
4 sap doğranmış taze soğan
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı :
Lahanayı yıkayarak kalın damarlarını çıkartın, lokma halinde doğrayın, gevrekleşmesi için bir naylon torbaya koyarak buzdolabında bırakın.
Susamı kuru bir tavada karıştırarak kavurun ama yakmayın.
Lahananın dışında tüm malzemeyi karıştırın, bir servis tabağına koyarak bir saat dinlendirin. Servis yapmadan önce üzerine lahanayı koyarak hafifçe karıştırın.

sponsorlu bağlantılar