Pratik Diyet Yemekleri - Delinetciler Portal

Pratik Diyet Yemekleri

  1. sponsorlu bağlantılar
    Izgara Tavuklu SalataIzgara Tavuklu Salata

    Malzemeleri:

    Yarım Kilogram derisi alınmış tavuk göğsü
    küp şeklinde doğranmış veya ince şeritler halinde dilimlenmiş olarak: kırmızı, sarı, yeşil etli biberler, haşlanmış taze fasulye,
    hafif haşlanmış körpe kabaklar
    taze yeşillikler: semizotu, roka, tere, taze soğan

    Sosu için:

    - 2 limonun suyu
    - 4/1 su bardağı sızma zeytinyağı
    - 2 diş rendelenmiş sarımsak
    - 1 tatlı kaşığı tuz
    - 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber ve kırmızı pul biber
    - arzuya göre aromatik otlar (defne, kekik, biberiye, mercanköşk)

    Salata için:
    - 1 adet limonun suyu
    - 2 çorba kaşığı zeytinyağı


    Yapılışı:Öncelikle tavuk sosu için verilen malzemeleri bir araya getirin ve karıştırın. Tavuk göğüslerini sosa yatırın, birkaç kere çevirdikten sonra üzerini örtün ve 7-8 saat bekletin. Arada çevirirseniz sosu daha iyi çekecektir. Varsa mangal veya mangal benzeri bir ızgarada, yoksa yağsız tava veya fırında her iki tarafını da iyice pişirdikten sonra soğutun ve ince halkalar halinde dilimleyin.Sebzeleri bir salata kasesine alip uzerine tavuklari yerlestirip sosunu dokup servis ediniz



    Zayıflatan Kereviz Yemeği


    Malzemeler (4 Kişilik)
    2 adet kereviz sapı
    8 küçük soğan
    Tereyağ veya sıvıyağ
    Tuz ve karabiber

    Hazırlanışı
    Kereviz saplarını ayırın ,sert liflerini kazıyın.Soğuk su altında özenle yıkadıktan sonra 5 cm. uzunluğunda parçalara ayırın.

    Büyük bir tencerede bol miktarda su koyarak kaynatın.Tuzlayıp kereviz saplarını ilave edin.
    8 dakika haşlayın.

    Başka bir tencerede biraz tereyağı ile soğanları pembeleştirin.Kereviz parçalarını ve suyu ilekaynatıp karabiber ile çeşitlendirin.Sebzeler kıtır kıtır olmalıdır.
    A ve C vitamininden çok zengin olan kereviz 100 gr. 38 kalori ihtiva eder.Kerevizle rejim yaparken tuzdan kaçının çünkü içinde bol miktara sodyum klorür ihtiva eder.


    Yoğurt Soslu Tavuk
    Yoğurt Soslu Tavuk

    Malzemeler:

    • 1 kg tavuk but
    • Yarım su bardağı light süt
    • 150 gr süzme yoğurt
    • 1 su bardağı sıcak su
    • 1 soğan
    • 3 diş sarımsak
    • 1 çay kaşığı köri
    • 1 çay kaşığı hardal
    • 1 tutam zencefil
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 30 gr file badem
    • 2.5 çorba kaşığı zeytinyağı
    • Tuz


    HAZIRLANIŞI


    • Tavuk butların derilerini çıkarın. Soğan ve sarımsakları soyup doğrayın. Süt ve yoğurdu ayrı bir kapta karıştırın.
    • Zeytinyağını derin bir tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Tavuğu ekleyip karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber, zencefil ve tarçın ile tatlandırın.
    • Köriyi 1 bardak sıcak suda eriyinceye kadar karıştırıp sütlü yoğurda ekleyin. Etin üzerine döküp 23 dakika karıştırarak pişirin. Tavanın kapağını kapatıp 15-20 dakika pişirin. Ocaktan alıp bademi serpiştirin ve sosu koyulaşıncaya kadar üzeri açık olarak 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.




    Diyet Tavuklu Salata Tarifi
    Diyet Tavuklu Salata Tarifi


    Malzemeleri

    -2 Adet yeşil biber
    -1 Adet soğan
    -3 Adet domates
    -200 gram Tavuk göğüs (haşlanmış)
    -250 gram Taze fasulye (haşlanmış)
    -Karabiber, Tuz ve Limon suyu
    -2 Çorba kaşığı zeytinyağı


    Tarif

    Soğanı, biberleri ve domatesleri ince ince doğrayın. Haşlanmış tavuk göğüslerini ince parçalar haline getirin. Bütün malzemeleri derin bir salata kabında iyice karıştırın. Üzerine limon, tuz ve karabiber koyup karıştırdığınız zeytinyağını döküp, servis yapın.

    sponsorlu bağlantılar

      Konuyu Beğendin mi?

  2. Malzemeler:

    - 1 paket Otacı Diet Life Brunch Kıtır,
    - 3 adet elma,
    - 3 yemek kaşığı şeker,
    - 3 yemek kaşığı sıvıyağ,
    - 1 tatlı kaşığı tarçın,
    - Süslemek için file badem.

    Yapılışı:

    Elmaları soyun ve ince ince dilimleyin. Üzerini örtecek kadar su ile pişirin ve suyunu çektirin. Tarçınla tatlandırın. Kıtırları robotta kıyın. Bir tavada yağ ve şekeri karamelize edin. Kıtırları katın. 2-3 dakika kavurun. Bardaklara bir kat elma, bir kat kıtır doldurun. Bademle süsleyin.


  Okunma: 1430 - Yorum: 1