sponsorlu bağlantılar
Malzemeler:

- 400 gr kepekli bisküvi,
- 125 gr tereyağ,
- 1 su bardağı süt,
- 1 çay bardağı toz şeker,
- 1.5 kutu labne peyniri,
- 4 adet yumurta,
- 1 paket vanilya,
- 2 yemek kaşığı kakao,
- 100 gr çikolata.

Yapılışı:

Bisküvileri robotta kıyın. 1/3 su bardağı süt ve erimiş tereyağ ile birlikte iyice karıştırın. Kelepçeli kalıba iyice bastırarak yayın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Akları mikserle çırparak kar haline getirin. Çukur bir kasede kalan süt, şeker, yumurta sarıları, vanilyayı ve labne peynirini iyice karıştırın. Yumurta aklarını ilave edin. Çikolatayı küçük pançalara bölüp karışıma ekleyin. Bu karışımı bisküvilerin üzerine döküp önceden ısıtılımış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Kalıptan çıkarıp üzerine kakao eleyin. Soğuyunca servis yapın.
Afiyet olsun.

sponsorlu bağlantılar