Yöresel Et Yemekleri Tarifleri - Delinetciler Portal

Yöresel Et Yemekleri Tarifleri

  1. sponsorlu bağlantılar
    Kazan Kebabı (Urfa Yemeği)

    1 kg patlıcan
    500 gr kıyma
    1 kg domates
    1 adet kuru soğan
    4 adet sivri biber
    1 çay k karabiber
    1 çay k tarçın
    yarım paket margarin veya 1 su bardağı sıvı yağ isteğe göre tuz

    Yapılışı..

    patlıcan ı yan yan kesip bir kenara bırakın kıymayı ve diğer sebzeleri ve baharatları karıştırın hazırladığın harcı patlıcanın içine yerleştir tencerenin içine önce yağı koyun.hazırlanan içli patlıcanları yerleştir üstüne küp küp doğranmış domatesleri dök ağır ateşte 45 dakika pişir.afiyet olsun.bu yemeğe lezzeti veren tarçındır. Allah'a emanet olun .

    sponsorlu bağlantılar

      Konuyu Beğendin mi?

    Güncelleme : 2006-11-19
  2. --------------------------------------------------------------------------------

    AVCI KEBABI


    Kullanılacak malzeme (5 kişilik):
    Yarım kilo kemiksiz koyun eti,
    1 çorba kaşığı margarin,
    2 çorba kaşığı çiçek yağı,
    1 baş soğan,
    1 çorba kaşığı salça,
    1 çorba kaşığı un,
    5 bardak su,
    2-3 defne yaprağı,
    4 patlıcan,
    birkaç sivri biber ve domates,
    biraz tuz.

    YAPIMI:

    Yarım kilo eti taskebabı halinde, yani kuşbaşı doğrayarak bir tencereye koyun, 1 çorba kaşığı margarin, 1 baş soğan, 1 kaşık un, 1 kaşık salça, 5 bardak su, 2-3 defne yaprağı ve biraz da tuz ilave ederek orta hararetteki ateşe koyun. Su kaynamaya başlayınca yüzeyinde köpükler oluşacaktır. Bunları alıp atın. Etler yumuşayana kadar yaklaşık 1,5 saat pişirdikten sonra tencereyi ocaktan indirin. Etleri başka bir tabağa alarak salçasını tencerede bırakın. Ayrı bir yerde 4 adet patlıcanı soyun. Bunları uzunlamasına ince ince dilimleyin. Acı sularının çıkması için bir süre tuzlu suda bırakın. Sonra tuzlu suyunu süzüp, patlıcanları temiz bir peçeteyle kuruladıktan sonra kızdırılmış iki çorba kaşığı çiçek yağında, her bir yanları pembeleşinceye kadar hafifçe kızartın. Sonra, bir kevgirle yağlarını iyice süzdürerek bir kaba alın. Ve soğumaya bırakın. Patlıcanlar soğuduktan sonra, bu dilimlerden ikişer ikişer alıp çaprazlamasına,ısıya dayanıklı bir tabağa veya tepsiye yerleştirin. Ortalarına dörder dörder parça et koyarak patlıcanların ucunu bohça gibi üzerlerine kapayın. Ve de patlıcanların açılmaması için, yuvarlak dilimler halinde kesilmiş birer dilim domatesi bohça gibi sardığınız patlıcanların üzerine oturtun ve bir kürdanla tutturun. üzerlerine de tencerede arta kalan salçayı dökün. Ayrıca, birkaç tane sivri biberi yağda çevirdikten sonra tabağın etrafına süslüce dizin. Domateslerin yumuşaması için fırına sürün. Yaklaşık 15 dakika kadar fırınlayıp çıkarın, sıcak sıcak servis yapın.

    _________________

  3. HALEP İŞİ YOĞURTLU ŞİŞ KÖFTE


    Kullanılacak malzeme: (4 kişi için)

    750 gram koyun kıyması,
    2 baş soğan,
    1 yumunta
    100 gram margarin yağı,
    4 ince pide,
    1 dilim kuru ekmeğin içi,
    yarım kilo Silivri yoğurdu,
    1 domates,
    yeteri kadar tuz,
    karabiber
    somak.

    YAPIMI;

    Kıymayı bir kaba koymalı ve ortasını hafifçe çukurlaştırmalı. Buraya rendelenmiş soğanı, çok hafif suda ıslatılıp ufalanmış ekmek içini, yeteri kadar tuz ve karabiberi, yumurtayı koymalı ve hafif hafif yoğurarak bunları birbirine halletmeli. Sonra bu kıymayı hazırlanacak şiş adedine göre yuvarlak parçalara bölmeli. Her parçayı bir şişe geçirmeli ve iki, el arasında hafifçe yuvarlayarak uzatmalı.

    Bu işler bittikten sonra pideleri kömür ateşinde ısıtmalı ve birbuçuk-iki santimlik parçalara doğramalı. Özerlerine yağın yarısını ısıtıp dökmeli ve birkaç defa karıştırdıktan sonra sıcak bir yerde ağzı kapalı olarak muhafaza etmeli. Şiş köfteleri kuvvetli fakat alevsiz bir ateşte pişirmeli. Bunları ateş ten alırken pideleri çukur dört tabağa taksim etmeli. Üzerlerine çırpılmış yoğurdu dolaştırarak dökmeli, bunun üstüne de şişlerinden çıkarılacak köfteleri düzenli bir şekilde dizmeli. Köftenin üstüne salçayı döktükten, somagı serptikten sonra soğutmadan hemen servis yapmalı. Salçanın hazırlanması şöyle olacaktır: Yağın yarısını bir tavaya koyup eritmen. Buna kabukları soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük parçalara doğranmış domatesi katmalı ve iyice eriyip salça haline gelinceye kadar karıştırarak pişirmeli.

    _____________

  4. KIYMALI PATATES DOLMASI



    Malzemeler:

    - 2-3 adet patates
    - 200 gr kıyma
    - 1 adet soğan
    - 1 adet havuç
    - 1 çorba kaşığı salça
    - 1 çorba kaşığı tereyağı
    - 1 su bardağı su
    - Karabiber, maydanoz, tuz

    Yapılışı:
    Bir kaşık yardımıyla patateslerin içini oyuyoruz ve kızartıyoruz..Bu arada yağ,kıyma,soğan,rendelenmiş havuç,tuz,karabiber,salça patates içler ve su koyup pişmeye bırakıyoruz.hazırladığımız içi patateslerin içine doldurup bir tencereye koyup üzerine su ilave edip pişmeye bırakıyoruz

    _________________

    Güncelleme : 2006-11-19
  5. Hasanpaşa Köfte


    malzemeler:

    köfte malzemeleri:
    750g kıyma
    1 baş kuru soğan
    2 yumurta
    2 dilim bayat ekmek içi
    tuz
    karabiber
    püre malzemeleri:
    5-6 patates
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 yumurta
    yarım su bardağı süt
    tuz
    salçalı su
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 su bardağı su
    hazırlanması:

    1. püre için patatesleri soyup, haşlayın. püre makinesinden geçirin. tencerede tereyağını eritin. patatesleri ekleyin. yumurtayı ilave edip karıştırın. sütü karıştıra karıştıra ekleyin. en son tuzunu koyup püre yapın.

    2. köfte malzemelerini karıştırın. harçtan cevizden büyük parçalar koparıp ortası çukur köfteler yapın. köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirin. 200C fırında 15-20 dakika pişirin. (çok pişirirseniz kuru olur)

    3. fırından çıkarıp çukurlara 2 tatlı kaşığı püre yerleştirin. 1 yemek kaşığı salçayı suda ezip köftelerin üzerine gezdirin. tekrar fırına koyup pembeleşene kadar pişirin.

  Okunma: 1627 - Yorum: 4