kompostolar - Delinetciler Forum

kompostolar

  1. KAYISI KOMPOSTOSU

    25 adet orta boy kayısı
    2 bardak su
    25 adet kesme şeker

    Bir kap içinde üç bardak su ile şeker kaynatılır. Kayısılar yıkandıktan sonra çekirdeği bir telle sapından itilir. Diğer taraftan çıkarılır. Soğuk suya atılır. Tamamlandıktan sonra kaynamış şekerli suya konur. Ağır ağır bir iki taşım kaynar kaynamaz ateşten alınır.



  2. 2007-04-03#2
    AYVA KOMPOSTOSU

    MALZEMELER:

    -1 kg ayva
    -2 su bardağı şeker
    -1 limon suyu

    YAPILIŞI:

    1- Ayva yıkanır, soyulur, ortaları çıkarılır. Kabuklar ve orta kısımlar 4- 5 bardak su ile kaynatılıp suyu alınır.
    2- Dilimlenmiş ayvalara katılıp çok yumuşamadan haşlanır.
    3- Şeker ilave edilip bir süre daha yavaş yavaş kaynatılır. Ateş kapatılır. Kapağı kapalı olarak bekletilir

  3. 2007-04-03#3
    Aromalı kayısı kompostosu

    1/2 litre elma suyu,
    40 g sagu (hint irmiği),
    bir parça limon kabuğu,
    yarım tatlı kaşığı hintcevizi çiçeği tozu (macis),
    3 karanfil,
    600 g kayısı,
    2 çorba kaşığı şeker.

    Elma suyunu bir taşım kaynatın, saguyu, limon kabuğunu, ve karanfilleri ilave edin. Saguyu 15 dakika pişirin. Kayısıları yıkayıp yarın, çekirdeklerini çıkarın. Kaysıları ve şekeri elma suyunun içine atın, kısık ateşte 3-4 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

  4. 2007-04-03#4
    ERİK HOŞAFI

    MALZEMESİ (6 kişilik): 1 kilo hoşaflık erik, 600 gram şeker, 10 bardak su.

    Erikleri yıkadıktan sonra kaynamakta olan şekerli suya bütünüyle atıp, yumuşayıncaya kadar pişirip, soğumaya bırakın.

  5. 2007-04-03#5
    KAYMAKLI KURU KAYISI KOMPOSTOSU

    Malzeme :
    30 tane bademli iri kuru kayısı
    100 gram yeşil fıstık
    40 tane kesme şeker
    4 bardak su
    200 gram kaymak

    Yapılışı:
    Kayısılar temizlenip yıkanır ve 4 bardak suda akşamdan ıslatılır. Sabahleyin pişirilir. 40 adet şeker ilâve edilip on dakika daha kaynatılır ve soğumaya bırakılr. İyice soğuyunca süzülüp içleri kaymak doldurulur. Üstleri ince kıyılmış yeşil fıstıkla süslenip servis yapılır.

  6. 2007-04-03#6
    Elma kompostosu

    6 adet elme
    1 bardak toz şeker
    Çeyrek limon
    3 bardak su

    Bütün elmenın ortası oyacakla çıkarılır, etrafı soyularak soğuk suya konur. Kaynar suya limonun dötte biri sıkılarak elmalar atılır. Piştikten sonra şekerler ilave edilir, 5 dakika sonra ateşten alınır. Soğuduktan snra servis edilir.

  Okunma: 796 - Yorum: 5 - Amp