MALZEMELER

Yarım su bardağı süt
4 yemek kaşığı neskafe
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
125 grammargarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 su bardağı yoğurt
3,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz zencefil

ÜZERİ İÇİN

2 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI

Neskafeyi ılık sütün içerisinde iyice eritelim. Derin bir kabın içinde yumurta ve şekeri 5 dk.kadar çırpalım. Daha sonra yumuşamış margarini, yoğurdu, hazırladığımız sütlü neskafeyi, unu, vanilyayı, kabartma tozunu, tarçın ve zencefili de ekleyerek, hep birlikte iyice karıştıralım karışım koyu boza kıvamına gelmeli. Yağladığımız kek kalıbına hazırladığımız kek hamurunu aktaralım. 175 derecede ısıttığımız fırında 35-40 dk. Pişirelim. Kekimiz ılıkken üzerine pudra şekeri serpelim ve dilimleyerek servise sunalım.