Kullanılacak Malzemeler

4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
4-5 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için: 8 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için: 3 yemek kaşığı ılık su
Üzeri için: 7-8 adet fındıklı akide şekeri

Hazırlanma Şekli

10 KİŞİLİK

. Öncelikle keki hazırlamak için, derin bir karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri koyun. Mikserin yüksek devriyle en az 3-4 dakika çırpın.
. Sonra, sıvıyağ ve ılık sütü ekleyerek 2-3 dakika daha çırpın.
. Diğer taraftan, başka bir derin kapta kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı elinizle iyice harmanlayın.
. Şimdi, bu unlu karışımı yumurtalı harcın içine aktarın ve 2-3 dakika daha çırpmaya devam ederek tüm malzemelerin birbiriyle iyice özleşmesini sağlayın.
. Koyu boza kıvamındaki pürüzsüz kek hamurunu iyice yağladığınız ortası delik bir kek kalıbına aktarın.
. Yaklşık 5-10 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 35-40 dakika pişirin.
. Bir taraftan da "glazür" denilen sosu hazırlamak için, pudra şekeri ve ılık suyu iyice çırpın.
. Katı kıvamlı ve aynı zamanda akıcı olan bu sosu fırından çıkardığınız sıcak kekin üzerine gezdirin.
. Fındıklı akide şekerlerini iyice döverek üzerine serpiştirin.
. Ilık ya da soğuk olarak sevise sunun.