MALZEMELER

1kg ıspanak
500g lor peyniri
3-4 yumurta
5 çorba kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri
70g.tereyağı
50g margarin
biraz un
tuz

HAZIRLANMASI:

ıspanakları ayıkladıktan sonra yıkayarak sadece yaprakların üzerine kalan su ve bir tutam tuzla haşlayıp süzün.Sıktıktan sonra ince ince doğrayıp bir tabakta çatal yardımıyla ezin ezdiğiniz peynirli ıspanağa teker teker yumurta sarılarını 50 g rendelenmiş peyniri ve tuzu karıştırın.Bu karışımdan küçük yavarlak toplar oluşturup unlayın.Bol tuzlu su kaynatarak hazırladığınız ıspank köftelerini bu suda köfteler suyun yüzeyinde toplanmaya başlayıncaya dek haşlayın ateşten indirerek süzgeçli kepçeyle aldığınız köfteleri derince bir servis tabağına aktardıktan sonra üzerlerine erimiş margarin tereyağı karışımını dökün ve geri kalan rendelenmiş peyniri serpin sıcak olarak servis yapın...
VE AFİYET OLSUN.....