MALZEMELER

1,5 kg Kemikli Dana Eti
4 Adet Defne Yaprağı
1 Adet Piliç (1,3 kg)
2 Demet Taze Soğan
400 gr Havuç
1 Adet Kereviz
1 Adet Küçük Lahana
750 gr Küçük Patates
1 Dal Biberiye
Tuz, Karabiber, Kekik
2 Yemek Kaşığı Margarin

YAPILIŞI

Dana etini 8 bardak
su ile iyice yumuşayana kadar haşlayın. Kaynamaya başlayınca köpüğünü alın. Tavuğu parçalara ayırın. 1 saat sonra tenceredeki dana etine katın. Beraber haşlayın.

Taze soğanın
yeşil kısımlarını inceince kıyın. Beyaz kısımlarını ortadan ikiye kesin. Tüm sebzeleri küçük küçük doğrayın, küçük patatesleri bütün bırakın.

Tavuğun pişmesine
yakın patatesleri ekleyin. 15 dakika sonra havuç, kereviz, lahana ve taze soğanları, kekik ve defne yaprağını ekleyin.

Sebzeleri
hafif diri kalacak şekilde pişirin. Tuz, karabiber, margarin ve soğanın yeşil kısımlarını ekleyin. Ateşten alıp 15 dakika dinlendirin.