Fırında Erişte Nasıl Yapılır? (Makarna)


MALZEMELER

Hamur için;
400g un
4 yumurta
tuz

Sos için;
80 g tereyağı(yada margarin)
40g un
2 bardak süt
100 g dana jambon (küçük parçalar halinde kesilmiş)
1/2 bardak çiğ krema
2 yumurta
3 çorba kaşığı rendelenmiş gravyer peyniri
4 çorba kaşığı galeta unu
karabiber,tuz

HAZIRLANMASI:

Hamuru daha önce tarif edildiği gibi hazırlayıp merdaneyle açın 1cm, eninde erişteler halinde kesin.
Erişteler kururken diğer taraftan sosu hazırlayıp tencerede 40 g tereyağını erittikten sonra içine unu katarak karıştırın ve karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş süt ilave edin sos koyupürürsüz bir hal alana dek tahta kaşıkla karıştırıp ateşten indirin sırasıyla rendelenmiş gravyer peyniri(herhangi bir peynirde olabilir)

dana jambonuparçaları çiğ krema ve kar gibi çırpılmış yumurta aklarını da katıp tümünü yumuşak veyavaş harekerlerle karıştırın.Hazırladığınız bu sosu oldukça diri haşlayıp süzdüğünüz erişteler le karıştırdıktan sonra önceden içine tereyağlayıp galeta unuyla unladığınız kalıba yada ateşedayanıklı cam kaba döküp üstünü düzeltin.biraz galeta unu arzu edersiniz birazda kaşar peyniri rendesi serperek küçük parçalar halinde tereyağı koyun.makarnayı çok sıcak fırında (230 santigrad derecede)15 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın....

AFİYET OLSUN.....