Sebzeli Pilav Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal

Sebzeli Pilav Nasıl Yapılır?

  1. sponsorlu bağlantılar
    Malzemeler

    2 su bardağı Amerikan Pirinci
    1 su bardağı su
    1 adet domates
    2 adet yeşil biber
    1 adet patates
    1/2 demet maydanoz
    2 çorba kaşığı soya yağı
    Yeterince tuz

    Hazırlanışı

    Önce patateslerin kabuklarını soyup suda haşlayın. Patatesler pişince küçük küçük doğrayın. Yeşil biber ve domatesleri ince ince, doğrayın. Maydanozu çok ince kıyın. Bir tencerede soya yağını kızdırıp pirinci hafif kavurun. İçine haşlanmış ve doğranmış patatesleri, yeşil biber, domates, tuz ve maydanozu ilave edip karıştırın. Pirinçler göz göz olunca 2 bardak suyu ekleyin ve karıştırın. Pirinçler suyunu çekene kadar kaynatın. 20 dakika dinlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.


    sponsorlu bağlantılar

      Konuyu Beğendin mi?

  2. MANTARLI BEZELYELİ PİLAV

    MALZEMELER

    500 gr. taze bezelye
    500 gr. mantar
    1 demet dereotu
    2 bardak jasmin pirinç
    1,5 bardak sıcak su
    tereyağ
    tuz
    karabiber

    HAZIRLANIŞI

    Bezelyeler ayıklanıp yıkanır, haşlanır.Yıkanıp doğranmış mantarlar yağsız tavada 10 dakika sote edilir. Pilav tenceresine haşlanan bezelyeler ve sote edilmis mantarlar, ayıklanıp yıkanmış pirinç, çok ince kıyılmış dereotu, tereyağ, tuz ve karabiber konup 2-3 dakika çevrilerek kavurulur. Sıcak su ilavesi ile 20 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Altı kapatılır, kapağın altına birkaç adet kağıt havlu konularak 15 dakika kadar demlemeye bırakılır. (Tavuk yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz, hem çok lezzetli, hem de çok hafiftir.)

    AFİYET OLSUN !

    Güncelleme : 2006-12-04
  Okunma: 1420 - Yorum: 1