Malzemeler :

* 1 paket margarin (250 gr)
* 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
* 1 su bardağı yoğurt (200 gr)
* 2 su bardağı toz şeker (350 gr)
* 3 1/2 su bardağı (400 gr)
* 3 tatlı kaşığı mahlep
* 1 paket kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı çörek otu

Hazırlanışı :

Yuvarlak genişçe ve derin bir kalıbı yağlayın ve hafifçe unlayın.

Margarini eritin, soğutun.

Unu, mahlebi ve kabartma tozunu birlikte bir kaba eleyin.

1 adet yumurtanın sarısını ayırın, akını ve diğer 3 adet yumurtayı toz şeker ile birlikte mikserin orta hızında 2 dakika çırpın. Yoğurt ve Sana yağını ekleyip, karışana kadar çırpın.

Unlu karışımı ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın.

Hamuru kalıba dökün. Hamur biraz kayı oladuğu için spatula veya bıçak yardımıyla yayarak üzerini düzeltin. Ayırdığınız yumruta sarısını hafifçe çırptıktan sonra hamurun üzerine fırçayla sürün. Çörek otu serpin.

Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 40 dakika içi pişene kadar pişirin.

Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın, kalıptan çıkardıktan sonra servis yapın.

Not:Keklerinizi soğuturken rüzgar almayan bir yerde soğutun. Kek sıcakken pişme işlemi devam ettiğinden, rüzgar alan tarafta pişme duracağı için kekin dokusu eşit olmayacaktır.