Malzeme:

yaklaşık 1 kg lık bir kırmızı lahana
30 g tereyağı(yada margarin)
2 çorba kaşığızeytinyağı (yada ayçiçeği veya mısırözü yağı)
1 küçük baş soğan
1 küçük ekşi elma
1 bardak kırmızı şarap
1tane karanfil
bir tutam tarçın
karabiber
tuz

HAZIRLANMASI:

Lahanayı ayıkladıktan sonra yıkayarak ince ince doğrayın.Geniş bir tavaya zeytinyağı ve tereyağı koyup,rendelenmiş soğan lahana ve ince dilimlenmiş elmayı yavaş yavaş kavurun.Biraz kavrulduktan sonra şarapla ıslatıp karanfil bir tutam tarçın karabiber ve tuz ekleyerek harlı ateşte kapağı açık olarak pişirin.Bulahana yemeğini fırın etlerle ve av etlerinin yanında garnitür olarak ikram edebilirsiniz orası size kalmış....
AFİYET OLSUN...