Malzeme:

8 büyük soğan
250g olgun domates (kabaukları soyulup çekirdekleri çıkartılmış ve dilim dilim kesilmiş)
2 dolmalık biber
2 adet ançuez filetosu
6 siyah zeytin
2 çorba kaşığı galeta unu
3 çorba kaşığı zeytinyağı (yada ayçiçeği veya mısırözü yağı)
kekik
karabiber
tuz

Hazırlanması:

Soğanları soyduktan sonra 15 dakika kadar tuzlu kaynar suda kaynatın süzerek temiz bir bez üzerine dizip kurutun.Soğanların ortasını bıçakla oyup çıkarın.Kaşıkla temizleyip yalnızca dış kabuklarını bırakın.

Biberleri fırında biraz kızartarak üst kabuklarını soyun.Soğanların ortasından çıkan parçaları çok ince doğrayarak dilimlenmiş biber ve çekirdeksiz zeytinle birlikte doğranmış ançuez filetoları ve zeytin yağıyla hafifçe tavada sarartın. Soğanların renkleri değişince domatesleri de ekleyin.Domateslerin suyu buharlaşıncaya dek pişirim tuz karabiber bir tutam kekik ve galeta ununu ekleyin.Hazırladığınız bu içi ortalarını oyduğunuz soğanlarla doldurun.Ateşe dayanıklı cam bir kabı tereyağladıktan sonra soğan dolmasını soğuk ordövr olarak servis yapın...

AFİYET OLSUN....