Malzeme

1 kilo kabak
Yarım kilo havuç
1 su bardağı kırık ceviz
3 çorba kaşığı mayonez
1.5 , 2 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
Yarım demet dereotu
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1,5 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

Kabakların dışını tum soymadan yeşil kalacak şekilde soyup rendeliyoruz. Havuçlarıda aynı şekilde rendeliyoruz.Kabak ve havuç rendesini sıvıyağ ile suyunu çekip pişine kadar tencerede pişiriyoruz. Soğuması için ocaktan alıyoruz. Diğer tarafta sarmısakları temizleyip eziyoruz. Sarmısakları yoğurt ve mayonezle karıştırıp, soğuyan karışıma ekliyoruz. İçine ince doğranmış dereotunu,cevizi ve tuzu ekleyip harmanlıyoruz. Servis tabağına alıp süslüyoruz ve buzdolabında 1 2 saat soğumasına bekliyoruz, sonrasında muhteşem bi salatamız oluyor.