Kullanılacak Malzeme:

1/2 kilo yağlı beyaz peynir,
1 kilo patlıcan,
1 demet maydanoz,
1/2 bardak zeytinyağı,
orta irilikle salatalık
2 domates,
dolmalık 2 biber,
1 limonun suyu.

Yapımı

Peyniri yıkayıp süzdükten sonra püre makinesinden geçirmeli ve porselen bir kâseye koymalı. Limon suyunun yarısıyla zeytinyağını da katarak çatalla çırparak bunları birbirlerine iyice yedirmeli. Beri yanda patlıcanları kabukları kavurulacak şekilde kömür ateşinde pişirmeli Saplarından tutarak bıçakla kabuklarım soyduktan sonra saplarını kesip atmalı Ayıklanmış patlıcanları kalan limon suyuyla ıslattıktan sonra ince ince doğramalı ve havanda ezerek macun durumuna getirmeli. Sonra,patlıcanı da peynirin içine dökmeli ve bir çatalla çırparak karışımı birbirine iyice yedirmeli.

Bu işlem tamamlanınca karışımı salata servis tabağına boşaltmalı; üstünü domates ve biber dilimleriyle süslemeli. Maydanozu da yaprak yaprak koparıp sağa-sola serpiştirdikten sonra tabağı sofraya götürmeli.