Malzeme:

750 gram taze börülce
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tuz
1 kahve fincanı limon suyu
2 diş sarmısak
100 gram fıstık (2 kah. fincanı)
tuz
200 gram iç ekmek (2 dilim)
1 kahve fincanı su.

Yapılış:

1) Bir tencereye su doldurduktan sonra buna, 1 çorba kaşığı tuz ilâve ederek kaynamaya bırakmalı, su kaynayınca buna, kenar kılçıkları ayıklanmış ve yarımşar parmak uzunluğunda parçalara kesilmiş 750 gram taze börülce ilâve ederek, börülceler yumuşakça bir hal alıncaya kadar haşlanmaya bırakmalıdır.

2) Börülceler haşlanınca, bunları bir süzgeçten geçirmek suretile suyunu döktükten sonra bir tabağa almalı ve üstlerine hazırlanmış ve içine 1 kahve fincanı su katarak hafifçe sulandırılmış fıstık teratoru dökmeli ve servis yapmalıdır.