Malzeme:

1 kg.küçük taze patates
175 g.incecik dilimlenmiş salam
1 küçük çentilmiş soğan
2 çorba kaşığı sirkesi
1çorba kaşığı su
Garnitür için kıyılmış maydanoz
Tuz ve çekilmiş karabiber

Hazırlanması:

patatesleri iyice yıkayın.Yıkanmış patatesleri tuzlu suda 15 dakika veya patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın.Patateslerin suyunu iyice süzün.sonra soyarak küpşeklinde ufak ufak doğrayın.salamı bir tavada nar gibi kızartıncaya kadar patatesleri sıcak olarak saklayın.Kızarmış salam dilimlerini bir kağıt peçete üstüne koyarak yağını süzün.Tavada kalan yağın içinde soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavurun.kaynama noktasına gelince ateşin altını kısarak 2 dakika kadar kaynatın.patateslerle salamı birbirine karıştırın.Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis yapın....

AFİYET OLSUN....