Malzeme

600 g.ince kesilmiş dana bifteği
50 g.dana jambonu
2 enginar
80 g.tereyağı (yada margarin)
1 soğan
1 limon
Biraz un
1/2 bardak martini
2 çorba kaşığı zeytin yağı (yada ayçiçeği veya mısırözü yağı)
Tuz
Biber

Hazırlanması

Biftekleri ıslak et dövecekle iyice dövüp ikiye kesin.Enginarların sert dış yapraklarını ayıklayarak yalnızca iç yaprakların bırakın.Çiçekleri dörde ayırıp kararmalarını için limonlu suda bırakın.Jambonu çok ufak parçalara bölüp tereyağıyla karıştırın.Enginarlara bu jambonlu tereyağınıiyice yedirin.Biftekleri hafifçe tuzlayıp her bifteğin ortasına bir parça enginar koyup dolma gibi sarın.İçinde tereyağı ve zeytinyağı bulunan bir tavada soğanları sarartın.Hafifçe unladığınız sarmaları bu yağda kızartın.Tuzlayıp biberleyin ve üzerine martini dökün.Martini buharlaşıncaya dek orta ateşte pişirin. Tabağa çıkarıp servis yapın....

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.....