sponsorlu bağlantılar
Beşamel Sosun Yapılışı:

2 yemek kaşığı yağla unu pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü ilave ederek pişirin. Piştikten sonra tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
Malzemeler:
- 1/2 kg. tavuk kuşbaşı,
- 15 adet mantar,
- 1 adet soğan,
- 2 adet domates,
- 4 adet sivribiber,
- 1/2 demet dereotu,
- 3-4 adet közlenmiş kırmızı biber,
- 3 yemek kaşığı tereyağı,
- Tuz,
- 1 tatlı kaşığı köri.

Beşamel Sos İçin:
- 2 yemek kaşığı un,
- 2 yemek kaşığı margarin,
- 1,5 su bardağı süt,
- Tuz, karabiber,
- 1 su bardağı rende kaşar peynir.

Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayın. 2 kaşık yağla kavurun. Doğranmış biber, mantar, domates ve tuzu ekleyin. Biraz kavrulunca tavuk etlerini ilave edin. Kıyılmış dereotu katın. Kalan yağla fırın kabını yağlayıp, karışımı tepsiye yayın. Közlenmiş kırmızı biberleri ekleyin. 10 dakika fırında pişirin. Fırından alıp, üzerine beşamel sos ve rende kaşar serperek 10 dakika daha pişirin. Servis yapın.

Afiyet olsun.


sponsorlu bağlantılar