Erkeklerden Yemek Tarifleri - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Erkeklerden Yemek Tarifleri

  1. sponsorlu bağlantılar
    Domatesli Biberli Yumurta
    Buyukce bir tavaya yag domates ve biber koyup
    bir sigara yakiyoruz.
    Sigaranin kulu yere dusmek uzereyse yumurtalari eklemenin zamani
    gelmis demektir. Yumurtalari kirip sigaramizi bitiriyoruz. Pismistir
    herhalde ocagin altini kapatiyoruz.

    Biberli Domatesli Yumurta
    Her gun domatesli biberli yumurta yemekten sikildigimizda yapabilecegimiz bu enfes yemek tipki biberli yumurtali
    domates gibi pisiriliyor

    Makarna
    Bir tencere dolusu sicak suya makarna posetini
    bosaltip mac izlemeye basliyoruz. Ilk yarinin ortalarina dogru kalkip
    altini kapatiyoruz. Tencerenin icinden sectigimiz makarnayi
    fayansa firlatiyoruz. Yapisirsa pismis demektir. Devre arasinda hala
    icinde su kaldiysa tencerenin kapagini kapatip lavabodaki en kirli
    tabagin uzerine dogru dokuyoruz. (o zaman hem tabak temizleniyor hem
    de makarnalar catalla yenebiliyor) Uzerine ketcap dokup yiyoruz.

    Not: Fayansa firlattiginiz makarnayi bi ara oradan alin.
    Sayica fazlalastiklarinda bazen hangisini firlattiginiz karisiyo.

    Tuzlu Makarna
    Yapilisi ayni makarnaya benziyor. Tek farki bu
    kez makarnalari suya atmadan once tuz koymayi akil ediyoruz ...Oyle
    daha guzel oluyor.

    Pilav
    Pilav aslinda basit bir yemek degil. Aranan
    kriterler var. Tuzlu yumusak ve tane tane olmasi gerekiyor. Sonuncusu
    kolay. Pirincleri tek tek pisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun
    suruyor. Maharet hepsini bir arada pisirebilmekte; ama cok da sorun
    etmeyin. Nasil olsa icine yogurt koyup bulamac haline getirdigimizde
    hepsi birbirine yapisiyor. Kisaca yag koyup uzerine pirinc
    ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup pisiriyorsunuz. Hem bunu
    suzmeye de gerek yok.

    Patates Kizartmasi
    En kolay islerden biri. Patatesleri soyup
    parmak gibi kesiyorsunuz ve kizgin yaga atiyorsunuz. Tek yapmaniz
    gereken altini zamaninda kapatmaniz. Yoksa tencere alev alabiliyor.
    Bu yuzden sadece tvde pembe dizi varken yapin. Bir de diger
    yemeklerin aksine bunu tencerede yiyemiyoruz. Mutlaka tabaga koymak
    gerekiyor. Onun disinda cok kolay.

    ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER
    Hazir Pizza
    Pizzamizi firinimiza atip pismesini bekliyoruz
    daha sonra firindan cikarip yanik yerlerini bicakla kaziyoruz. Dikkat
    edilmesi gereken tek sey kazirken uzerindeki malzemeleri mutfak
    tezgahina yapistirmamak.

    Hazir Kofte
    Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sivi
    yagi teflon tavaya koyup kofteleri icine diziyoruz. Kofteler
    tavayla ayni renk olmadan altini kapatmak gerekiyor. O yuzden basinda
    beklemek lazim.

    ZOR YEMEKLER
    Konserve Turlu
    Bir miktar yag ve salcayi tencereye koyup
    konservenin icindekileri dokup uzerine su koyuyoruz. Pismesi cok uzun
    suruyor. O sebeple basinda beklemiyoruz. Gidip tv izliyoruz. Her
    seferinde yandiklari icin henuz tadina bakamadim ama konservenin
    uzerindeki resme bakilirsa guzel bi seye benziyor.

    tavuk
    Yapilisi makarna gibi. Sicak suyun icine
    atiyoruz arada pisip pismedigine bakmak icin hayvanin kaba etine
    catal sapliyoruz. Bu yemek pistikten bir iki gun sonra uzeri jelibon
    gibi oluyor. Bu yuzden pisirirken istege bagli olarak bolca toz seker
    eklenebilir.

    ULTRA ZOR YEMEKLER
    Kiymali Bamya
    Konserve turluye benziyor ama icine daha
    onceden kavrulmus kiyma konulmali. Kiyma kavurmak cok zor ve zahmetli
    bir is. Bu yuzden makarna pisirmeyi oneriyorum.

    PUF NOKTALAR
    1-) Yemekleri daima tencerenin icinden
    yiyin. Boylelikle tabak kirletmemis olursunuz.
    2-) Asla sade pilav yapmayin. Domatesli pilav yaptiginizda
    altini tuttursaniz bile renginden anlasilmaz.
    3- ) Mutlaka soganli bir yemek yapacaksaniz asla sogana
    dokunmayin. Ozellikle rendelediginizde elleriniz cok kotu kokuyor.
    Bunun yerine sogana ekmek tahtasiyla bes alti kez vurmayi deneyin,
    ayni isi gorur.
    4-) Patates kizartacaksaniz soydugunuz patatesleri asla
    yikamayin. Kizgin yaga attiginizda cok kotu patliyorlar.
    5-) Yemekler asla kendi baslarina hareket etmezler. Sayet gecen ay
    yaptiginiz tavuk kendi kendine kimildamaya basladiysa kurtlanmis
    demektir. Sakin yemeyin.
    6- ) Sebzeleri pisirdikce vitamin degerleri duser. Mumkun oldugunca
    cig tuketin.
    7-) Karpuz tabaga koyulmamasi gereken bir meyvedir. Ikiye ayirip
    ortasindan kasikla yiyebilirsiniz.Tencere kapagi en mukemmel
    tabaktir.
    8-) Buzdolabinin sebzelik olarak adlandirilan kismi
    yemeyi dusunmediginiz seylerin saklanmasi icin idealdir. Bu bolume
    konan seyler nasil olsa bir sure sonra unutulur.
    9- ) Sebzeligin kapagini siki kapatirsaniz curuyen seylerin
    kokusu dolaba daha az yayilir.
    10-) Spagetti pakedini acmak icin pakedi ortasindan sikica kavrayin
    ve altini tum gucunuzle fayansa vurun. Pakedin ust tarafi
    yirtilacaktir. Belki bu islem sirasinda makarna unufak olabilir ama
    risk almaya deger. Ozellikle misafirlerin yaninda yaparsaniz tavsiye
    ediyorum. Oyle daha guzel, bu size cok ma?o bir hava verir.
    11-) Sagda solda kulagima caliniyordu. Mutfak robotu denen bisey
    varmis. Birden icimi bir heyecan kapladi.
    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2011-09-27 #2
    http://www.ailemutfagi.com/ adresinden çok iyi yemek tariflerine ulaşabilirsiniz.
  3. 2011-10-04 #3
    Paylaşım için cidden teşekkürler. Özellikle puf noktasından değerli bilgiler edindim..
  Okunma: 1417 - Yorum: 2 - Amp