Kullanılacak malzeme (6 kişilik):

1 kg kuzu böbreği, yüreği ve karaciğerinden oluşan karışım,
4 dolmalık yeşil biber,
2 limon,
1 demet maydanoz,
200 gr füme et (dil veya çemensiz pastırma da olabilir),
1 çorba kaşığı kekik,
1 tatlı kaşığı karabiber,
yeteri kadar tuz,
1 su bardağı zeytinyağı.

Yapılışı:

Böbreğin, yüreğin ve karaciğerin yağlı ve sinirli bölümleri çıkarılır ve sonra kuşbaşı biçiminde doğranır. Füme et de aynı şekilde doğrandıktan sonra, hepsi çukurca bir kaba konur. Üzerine kıyılmış yarım demet maydanoz, tuz, kekik ve karabiber serpilir. Bir bardak zeytinyağı da konduktan sonra, ara ara karıştırılarak soğuk bir yerde 3 saat kadar dinlendirilir. Bu arada dolmalık biberler ateşe tutulur; zar gibi ince kabukları kavrularak kabartılır, sert bir bezle temizlenir. Bol suda iyice yıkanır. Biberler etlere uygun büyüklükte doğranır.

Etler ve sakatat 3 saat dinlendirildikten sonra, zeytinyağları silkelenerek alınacak böbrek, yürek, ciğer ve füme et parçalanndan birer tane şişe geçirilir, araya bir parça dolmalık biber konur, aynı sıra takip edilerek şişler doldurulur. Şişlerin hazırlanması bitince kuvvetli, ama alevsiz odun kömürü ateşinden beş parmak yükseğe düzenli aralıklarla yerleştirilir. Ara ara sakatat ve etlerden artakalan zeytinyağından etlere fırça ile sürülerek şişlerin her tarafı iyice kızartılır. Pişenler sıcak bir yerde tutulan servis tabağına şişleriyle birlikte konur. Bütün şişler pişince kebap sıcak sıcak servis yapılır, sırası ve düzeni bozulmadan şişlerden çıkarılıp tabaklara konur. Artan yarım demet kıyılmış maydanoz ve ince ince doğranmış bir soğanla piyaz yapılır, kebapla birlikte sunulur. Soğan piyazından hoşlanmayanlar dilimlenmiş domatesleri ızgarada pişirdikten sonra kebapların yanında servis yapabilir.