MALZEMELER

4 adet yufka
yarım kilo kuzu kuşbaşı
1 kutu garnitür
1 büyük soğan
2 yemek kaşığı salça
başemel sos için;
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yağ
kaşar peynir

YAPILIŞ TARİFİ

Önce kebabın içini hazırlayalım.Bir tencereye bir miktar yağ koyun.Soğanı
çok ince kıyıp tencereye alın.Etleri ilave edip kendi suyuyla pişmeye
bırakın.Etler iyice piştikten sonra salçayı ilave edin ve kavurun.Salçada
kavrulduktan sonra garnitürü ilave edin.Daha sonra bir su bardağı su
koyup kaynatın.İç suyunu iyice çekmiş olmalı.
Yufkaları üst üste serip dörde bölün.İki üçgen parçayı üst üste koyup,bir
kaseye oturtun.İçine önceden hazırladığınız içten bir kepçe
koyun.Yufkaların dışa sarkan uçlarını etlerin üzerine kapatın daha sonra
ters çevirerek tepsiye koyun.
Sos için margarini eritin.Unu ilave edin.Un sararmaya başlayınca sütü ilave
edin.Koyulaşana kadar karıştırın.Ateşten alarak yufkaların üzerine
gezdirin.Kaşar rendesini de serpin ve fırına atıp kaşarlar eriyene kadar
fırında tutun.