sponsorlu bağlantılar
Kullanılacak malzeme: (6 kişi için)

900 gram kuşbaşı koyun eti,
25 tane arpacık soğan,
150 gram çalı fasulyesi,
1 orta kabak,
2 dolmalık biber,
2 orta domates,
2 kahve fincanı iç bezelye,
bir demet dereotu,
1,5 bardak su,
biraz tuz,
1 çorba kaşığı limon suyu.

YAPIMI:

Tencereye yağı, kol veya kürek tarafından kuşbaşı doğranmış eti koyun. Limon suyunu da ilâve edin. Etler saldıkları suyu çekip hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Sonra soğanları ilâve edin. Hafifçe ateşte soğanların rengi dönene kadar 8-10 dakika daha kavurun. Kabuklarını soyup doğradığınız domatesleri, ayıklayıp doğranmış fasulyeyle halka halka doğradığınız biberleri, kabak ve bezelyeyi, suyu, tuzu, ilâve edip tencerenin kapağını kapatın, iyice pişip suyuna kalıncaya kadar orta âteşte pişirip indirin, üzerine incecik kıyılmış dereotunu serpip sıcak sıcak servis yapın.

sponsorlu bağlantılar