sponsorlu bağlantılar
Malzemeler:

- 1 adet orta boy karnabahar,
- 2 adet havuç,
- 2 adet soğan,
- 6 diş sarımsak,
- ½ limon suyu,
- 2 yemek kaşığı pirinç,
- ½ demet dereotu,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 1 çay bardağı zeytinyağ.


Yapılışı:

Havuçları kazıyıp yuvarlak dilimler kesin. Soğanı piyazlık doğrayın. Zeytinyağının yarısını tencereye alıp kızdırın. Havuç, soğan ve sarımsakları kavurun. Karnabaharları çiçek çiçek ayırıp tencereye yerleştirin. Üzerine pirinç ve tuzotu serpin. 1 çay bardağı kaynar su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Kalan zeytinyağını çiğ olarak üzerine gezdirin. Limon suyunu ekleyin. Üzerine kıyılmış dereotu serpin. Soğuyunca servis yapın.

Afiyet olsun.

sponsorlu bağlantılar