sponsorlu bağlantılar
Malzemeler:

- Kıyma,
- Rendelenmiş soğan,
- Maydonoz,
- Tuz, karabiber,
- 2 adet yufka.

Sos İçin:

- 1 kase yoğurt,
- 1-2 diş sarmısak,
- Kırmızı pulbiber.

Yapılışı:

Yufka hariç tüm malzemeleri geniş bir kapta karıştırın. Yufkaları 4 eşit parçaya bölün. Bir parça yufkayı alıp, geniş tarafına kıymalı içi aralıklarla yayın. Daha sonra yufkayı sarın. Yufkayı sarılmış ucundan tutarak gül şeklinde sarın. Börek şeklindeki mantıları kızgın sıvıyağda kızartın. Mantıları servis tabağına alıp, üzerine sarmısaklı yoğurdu gezdirin. Süslemek için pulbiber ile zeytinyağını tavada kızdırıp yoğurtlu mantının üzerine gezdirin.

Afiyet olsun.

sponsorlu bağlantılar