Malzeme:

1200 gramlık bir yarka,
50 gram margarin yağı,
1/2 kilo olgun domates,
1 defne yaprağı,
1 tutam kekik,
1/2 çorba kaşığı un,
1/2 bardak sirke,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
200 gram jambon,
1 tutam tarçın,
yeteri kadar tuz.

Yapımı:

Yarkanın tüylerini yolduktan, içini çıkardıktan ve ince tüylerini gidermek için bol akarsuda yıkadıktan sonra içini, dışını yıkamalı ve parçalara ayırmalı.

Yarkanın karaciğerini (ödünü patlatmadan ayırıp atarak), katısını, yüreğini bol suda yıkayıp jambonla birlikte kıyarcasına ince parçalara doğramalı.

Margarin yağıyle zeytinyağını bir güvece koyup ısıtmalı. Yağ kızmaya başlayınca una bulanmış tavuk parçalarını içine atıp her yanlarını nar gibi kızartmalı.

Etler kızarınca tuzlayıp tarçınlamalı. Kıyılmış tavuk içleriyle jambonu ve defne yaprağıyle kekiği de kattıktan sonra birkaç dakika karıştırarak bunları da kavurmalı. Sonra püskürterek sirkeyi dökmeli. Hemen arkasından da süzgeçten geçirilmiş olgun domatesin suyunu katmalı. Yarka parçalarını vakit vakit çevirerek bunları orta ısılı ateşte pişirmeli. Etler pişince güveci ateşten indirmeli ve içindekileri servis tabağına aktarmalı. Tabağın çevresini kuşkonmaz sote veya kabak soteyle süsleyip sıcak sıcak sofraya götürüp servis yapmalı