Kullanılacak Malzeme (4 Kişi İçin)

4 parça tavşan budu,
1 demet maydanoz,
30 gram sadeyağ,
1 defne yaprağı,
1 limon,
7 kaşık zeytinyağı,
Yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapımı

Porselen bir kaseye tavşan butlarını yerleştirin. Ayıklanmış, yıkanmış, kıyılmış maydanozla birlikte 1 limonun suyunu, 5 kaşık zeytinyağını, defne yaprağını, yeteri kadar tuz ve karabiberi serptikten sonra etleri vakit vakit çevirerek 1 saat bu marinatta dinlendirin. Kalan zeytinyağıyle sadeyağı bir tavaya koyarak ateşe oturtun. Yağ kızdıktan sonra tavşan butlarını marinet suyundan süzerek tavaya atıp kızartın. Etlerin her iki tarafları da kızardıktan sonra tavadan çıkarıp servis tabağına dizin. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu dökülmüş marul salatasıyle birlikte servis yapın.