Malzeme

1 adet piliç
1 tutam safran
5 su bardağı su
İçi için:
6-7 adet taze kayısı
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı çekirdek içi
2 çorba kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı badem içi
Kimyon, tuz

Üzerine

1 çorba kaşığı tereyağı
Taze biberiye yaprakları

Yapılışı

Temizlenmiş pilici, safranı kaynamış suda 15 dakika haşlayın. Haşlama suyundan alıp fırın kabına yerleştirin. Küp doğranmış kayısı, ince kıyılmış sarımsak, çekirdek içi ve yoğurdu bir kasede karıştırın. Sıcak suda beklemiş ve kabukları soyulmuş badem içi, kimyon ve tuzu ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Bu harcı pilicin içine doldurun. Önceden ısıülmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar minimum 50-55 dakika pişirin. Biberiye yapraklarını tereyağmda soteleyip, fırından aldığınız pilicin üzerine gezdirin.