Ördek Göğsü Tarifi

Malzemeler:
  • 300 gr ördek göğüsü
  • 60 mi soya sosu
  • 60 mi mirin
  • 20 mi sıvı yağ
  • 125 gr salatalık, ince şeritler halinde kesilmiş
  • 50 gr turp, ince şeritler halinde kesilmiş
  • 5 gr taze zencefil, rendelenmiş
  • 5 ml susam yağı
  • 7 gr zencefl turşusu
  • 1 adet yufka
  • 40 gr karışık yeşil ve kırmızı biber, ince şeritler halinde kesilmiş
  • Tuz, karabiber



Yapılışı:

Ördek 40 ml mirin ve soya sosu ile marine edilerek gece boyunca buzdolabında bekletilir. Kızgın bir tavada sıvı yağ ile iki tarafı da kızarana kadar sote edilir. Tuz ve karabiber serpilir. Turp, salatalık, taze zencefil, susam yağı, kalan soya sosu ve mirin bir kapta karıştırılır. Ördek çok ince bir şekilde dilimlenir. Yufkanın ortasına ördek, turplu karışım ve zencefil turşusu yerleştirilir. Sigara şeklinde sarıldıktan sonra biraz fırın ızgarasında kızartılır ve servis yapılır.