MALZEMELER

8-10 adet kemiksiz tavuk kalça şiş veya tavuk pirzola
2 diş sarmısak (dövülmüş)
½ çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı zencefil ve köri
Ayrıca;
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı pekmez
3 yemek kaşığı nar ekşisi yoksa 3 yemek kaşığı sirke ya da buna eşit
miktarda limon suyu
Üzeri için;
1 demet çok ince kıyılmış maydanoz

YAPILIŞ TARİFİ

Önce geniş ve derin bir tava hatta arsa WOK tavayı orta ısılı ateşin üzerine
oturtalım. Hemen içine sıvıyağı aktaralım ve dövülmüş sarmısakları atalım.
Bir tahta kaşıkla karıştırarak 1 dakika kadar soteleyelim ve tavuklarımızı
ekleyelim. Yine karıştıra, çevire 8-10 dakika kadar tavukları pişirelim.
Sonra da tuz ve diğer baharatları ekleyip, 1-2 dakika da bu şekilde
pişirelim. Öte yandan bir ufak kasenin içinde tahin, pekmez ve nar ekşisini
bir çatala karıştırıp, çırpalım. Hazırladığımız bu sosu tavadaki tavukların
üzerine ilave edip, 7-8 dakika kadar pişirelim. Ocaktan alınca henüz
sıcakken üzerine ince kıyılmış maydonuzu serpiştirip, sıcak olarak servise
sunalım. Pilav vaya makarna ile servis yapalim.