MALZEMELER

1 tavuğun kemiksiz but ve göğüs etleri
3 dolmalık biber
1 yumurta
2 soğan
1 havuç
2 taze soğan
2 çuşka biber
2 diş sarımsak
4 çay kaşığı nişasta
1-2 çorba kaşığı soyasosu
1 çay bardağı su
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Yarım tavuk bulyon
1 çay kaşığı sirke
1 su bardağı yer fıstığı

YAPILIŞ TARİFİ

Tavuk etlerini küçük kuşbaşı doğrayın. Taze soğanları temizleyip ince ince
kıyın. Havuçları halka halka doğrayın. Dolmalık biberleri dörde kesip ince
doğrayın. Soğanı soyup iri iri doğrayın. Fıstıkları soyup ikiye ayırın.
Sarımsakları soyup halka halka kıyın.

Tavuk etlerini 1 çay bardağı su ve yumurta akı ile karıştırın. Sonra
yumurta sarısı ekleyip harmanlayın. Tuz, ufalanmış bulyon, 4 çay kaşığı
nişasta ilave edip karıştırın.

Tencerede 2-3 çorba kaşığı yağı kızdırın. Tavukları ilave edip hafif
pembeleşinceye kadar kızartın. Kevgirle bir tabağa alın. Taze ve kuru
soğan, sarımsak ve biberi tavada kalan yağda biraz kavurup etlerle
ekleyin. Havuç ve biberleri tavuk etlerine ilave edip hepsini birlikte bir kez
daha tavada 2-3 dakika kavurun.

Tavayı ateşten alıp kavrulmuş etlerin üzerine çok az sirke, tuz ve
tozşeker serpin. Fıstıkları ekleyip karıştırın
ve servis yapın.