MALZEMELER

250'şer gramlık 2 parça
tavuk göğsü 2 yumurta
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 kase un
1 kase mısır unu
4 diş sarımsak
Sıvıyağ
Kekik, pulbiber Tuz, karabiber

YAPILIŞ TARİFİ

Tavuk etlerini bir tabağa alıp her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. 2
diş sarımsağı ezin. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp incecik kıyın.
Dereotu ve maydanozu büyük bir kasede karıştırın. 2 yumurta, ezilir

sarımsak, 1 tutam tuz, karabiber, kek ve pulbiberi ekleyip çırpın.
Un, yumurtalı karışım ve mısır ununu düz tabaklara alın. Tavuk etlerini
önce una sonra yumurtalı karışıma ardından da mısır ununa bulayın. Bu
işlemi bir kez daha tekrarlayın.

Sıvıyağı tavada kızdırıp kalan 2 diş sarımsağı pembeleştirin. Tavuk
paneleri tavaya alıp çevirerek kızartın. Kevgirle yağdan çıkarıp 1 cm
kalınlığında dilimleyin. Sıcak olarak servis yapın.