Pratik Köfte Tarifleri - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Pratik Köfte Tarifleri

  1. sponsorlu bağlantılar
    MALZEMELER

    Yarım kilo köftelik kıyma,
    1 yumurta,
    2-3 dilim kuru ekmek,
    1 baş orta boy kuru soğan,
    Tuz,
    Karabiber,
    Kimyon,
    Nane.

    HAZIRLANIŞI

    Kıymaya rendelenmiş kuru soğanı ve rendelenmiş emekleri ilave edelim. Yumurtayı da ilave ederek hamur gibi yoğuralım. Üzerine baharatları ve tuzu ekleyerek harç elimizi bırakana dek yoğuralım. Yuvarlak köfteler yapalım ve yağlı tavada kızartalım.


    AFIYET OLSUN!


     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2006-11-28 #2
    İNEGÖL KÖFTESİ

    MALZEMELER
    1 kg yağsız kıyma,
    150 gram böbrek yağı,
    İki baş soğan,
    İki çay kaşığı karbonat,
    İki yemek kaşığı süt tozu,
    1 yumurta sarısı

    HAZIRLANIŞI
    Kıyma ve böbrek yağı yoğurulacak ve kıyma makinesinde cekilecek. İki baş soğan rendelenecek iki çay kaşığı karbonat ve iki yemek kaşığı süt tozu 1 yumurta sarısı da kıymalı karısıma eklenerek iyice karıştırılarak yoğurulucak ve tekrar kıyma makinesinden geçirilecek. Bu karışım bir gün dinlendirilecek. Daha sonra isteğe bağlı olarak şekil verip ister ızgarada ister fırında pişirilecek.



    AFIYET OLSUN!

  3. 2006-11-28 #3
    İZMİR KÖFTE

    MALZEMELER
    Yarım kilo kıyma
    1 baş soğan
    1 yumurta
    Yarım bayat ekmek içi
    Az karabiber, tuz
    2 adet patates
    2 adet domates veya 1 kaşık domates salçası
    4-5 tane yeşil biber
    Kızartmak için yağ

    HAZIRLANIŞI
    Soğan rendelenir, bayat ekmeğin içi, kıyma, tuz, biber, yumurta iyice yoğurulur ve 1 parmak uzunluğunda şekil verilir. Diğer tarafta patatesler yıkanır, ayıklanır ve 6'ya bölünür. Tuzlu suya doğranır. Yağ kızdırılır. Tuzlu sudan çıkarılmış, süzülmüş patatesler yağa atılıp çok az kızartılır ve bir fırın tepsisinin (yuvarlak olması tercih edilir) etrafına sıralanır. Köfteler aynı yağa atılır. Çok az kızartılıp tepsinin ortasına güneş şeklinde veya sıralı olarak dizilir. Aynı yağda 1-2 dakika kızartılan biberler de şekilli olarak tepsiye köftelerin üzerine konulur. Rendelenmiş ve hafifçe sulandırılmış domates veya hafifçe sulandırılmış salça tepsinin üzerine gezdirilir. Orta hararette bir fırında yarım saat kadar pişirilir. Pişirme esnasında yemeğin suyu hafifçe kaynatılıp bir miktar çektirilmelidir.


    AFIYET OLSUN!

  4. 2006-11-28 #4
    CIZBIZ KÖFTE

    MALZEMELER
    1 kilo kıyma, iki kere çekilmiş
    yarım ekmek içi
    2 adet soğan
    yeteri kadar tuz
    1 adet yumurta
    1 çorba kaşığı sirke

    HAZIRLANIŞI
    Ekmekler ve soğan bir blendırda çekilir. Kıyma, yumurta ve çekilmiş ekmek sirke de ilave edilerek yoğrulur ve elle köfte şekline getirilir. Fırın ızgarasında 170 derecede pişirilir.


    AFIYET OLSUN!

  5. 2006-11-28 #5
    DALYAN KÖFTE

    MALZEMELER
    1 kilo az yağlı kıyma
    2 adet soğan
    2 yumurta
    Bayatlatılmış yarım ekmek içi
    Tuz, karabiber
    1 kutu bezelye
    2 adet havuç
    2 adet domates
    1 çay fincanı un

    HAZIRLANIŞI
    Kıyma, soğan, biber, 2 yumurta, bayat ekmek iyice yoğurulur el yardımıyla 2 cm kalınlığında kare şeklinde açılır. İçine haşlanmış bezelye, 1-2 dakika haşlanıp kabukları soyulmuş ve ufak küpler halinde doğranmış havuç konur ve rulo şeklinde sarılır. Dikdörtgen şeklindeki bir payreks kaba konur ve 170 derecedeki fırında 40 dakika kadar pişirilir. Piştikten sonra altına biriken su alınır. Rendelenmiş domates hafifçe pişirilip üzerine köftenin suyu ve un ilave edilir. Boza kıvamında bir sos elde edilir. Servis yapılacağı zaman köftenin üzerine bu sos dökülür. Arzuya göre haşlanmış yumurta ile garnitür yapılabilir ve sıcak olarak servis edilir.


    AFIYET OLSUN!

  6. 2006-11-28 #6
    İÇLİ KÖFTE

    MALZEMELER
    250 gr dana kıyma
    1 kg çiğ köftelik bulgur
    1 çorba kaşığı dövülmüş kişniş
    tuz

    iç malzemesi :

    750 gr dana-kuzu kanşımı iri çekilmiş kıyma
    iki çorba kaşığı tereyağ
    kırmızı pul biber
    1 demet maydanoz
    100 gr ceviz içi
    3 baş soğan
    ayçiçekyağ
    karabiber
    tuz

    HAZIRLANIŞI
    Soğanları tereyağında pembeleşinceye dek kavun, üzerine iri çekilmiş kıymayı ilave edip, tekrar beraberce kavurun. İçine karabiber, kırmızı biber, tuz ve ince doğranmış maydanoz katın ve ateşten alın. Elde kırdığınız cevizi ilave edin. Bulgur, dövülmüş kişniş ve tuzu karıştırın, su katıp hamur haline getirin. 250 gr kıyma katıp, iyice yoğurun. Iri ceviz büyüklüğünde top hamuru avuç içinizde açın ve içine hazırladığınız içten koyup, kapatın. Elinizle üzerine biraz bastırıp yassıltın. Kızgın ayçiçek yağında alt üst ederek kızartıp, servis yapın.

    AFIYET OLSUN!

  7. 2006-11-28 #7
    HAMBURGER KÖFTESİ

    MALZEMELER
    1 kilo dana kıyma
    6 adet küçük hamburger ekmeği
    1 çay kaşığı tuz
    1 diş ince kıyılmış sarımsak
    2 yemek kaşığı ince kıyılmış soğan
    1 çay kaşığı acılı sos
    1 yemek kaşığı ketçap
    ½ su bardağı bira
    tuz
    biber

    ızgara sosu için:
    ½ su bardağı ketçap
    ½ su bardağı bira
    2 yemek kaşığı şeker
    2 yemek kaşığı sirke
    tuz
    biber
    2 yemek kaşığı acılı sos


    HAZIRLANIŞI
    Sos malzemesini iyice karıştırın. Hamburger malzemesini de bir kapta iyice karıştırın. Birer parça alın ve elinizde yassıltın. Hazırladığınız sosa bulayıp, 8-10 dakika süre ile ateşte kızartın. Hamburger ekmeklerini ortadan ikiye bolun ve köfteleri arasına yerleştirin

  8. 2006-11-28 #8
    KADIN BUDU KÖFTE

    MALZEMELER
    500 gram az yağlı kıyma
    2 baş soğan
    1 fincan pirinç
    3 adet yumurta
    1 çorba kaşığı margarin
    Yarım demet maydanoz
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    Yeteri kadar tuz, karabiber

    HAZIRLANIŞI
    Kıymanın yarısını tavada karıştıra karıştıra kavurun. Kavurduğunuz kıymayı çiğ kıymaya ilave edin. Önceden haşlayıp süzdüğünüz pirinci, tuzu biberi, ve rendelenmiş soğanı katın, bir yumurta ile kıyılmış maydanozu da katarak iyice yoğurun. Oval formda köfteler yapın. Bir cam veya porselen kap içine iki yumurta kırarak çırpın. Hazırladığınız köfteleri yumurtaya bulayarak, margarin ve sıvı yağ karışımı kızgın yağda kızartın. Yanında patates kızartması veya haşlanmış sebze ile servis edebilirsiniz.

    AFİYET OLSUN!

  9. 2006-11-28 #9
    TERBİYELİ SULU KÖFTE

    MALZEMELER
    ½ kg yağsız dana kıyma
    2 orta boy soğan
    ½ çay bardağı pirinç
    tuz
    karabiber
    1 adet yumurta
    ½ adet limon


    HAZIRLANIŞI
    Kıyma, tuz, karabiber, pirinç, ve rendelenmiş soğanlar iyice yoğurulduktan sonra küçük bilye şeklinde yuvarlandıktan sonra köfteler kaynamakta olan 4 su bardağı suyun içine atılır ve 20 dakika sonra altı iyice kısılır ve diğer yanda bir kasede yarım limon ve yumurtayı çırpıp daha sonra altı kısık olan köftelerin içine yavaş yavaş karıştırılarak dökülür ve servis yapılır

    AFİYET OLSUN !

  10. 2006-11-28 #10
    TAVUK KÖFTESİ

    MALZEMELER
    1/2 tavuk (haşlanmış, didiklenmiş)
    1 1/4 kahve fincanı un
    2 çorba kaşığı margarin
    3/4 su bardağı süt
    1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
    3 yumurta
    galeta unu
    1 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)
    tuz
    karabiber

    HAZIRLANIŞI
    Bir tencerede yağı yakmadan eritin. Unu ekleyerek sarartmadan kavurun, kaynar sütü dökerek hızla karıştırın. Pütürsüz bir bulamaç yapın. Yumurta sarılarını, rendelenmiş kaşar peynirini, tuzu, karabiberi, tavuğu ekleyerek sıkı bir hamur olana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Hamuru yaklaşık 2 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra küçük parçalar kopartarak köfteler yapın. Önce unar, sonra çırpılmış yumurtaya ve en sonra galeta ununa batırarak kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.
    Not: bu tarifte tavuk yerine patlıcan kullanırsanız patlıcan köftesi yapmış olursunuz.

  Okunma: 3346 - Yorum: 9 - Amp