1 Mutfak yeri mümkünse evin kuzeydoğusunda olmalı. Eğer ev iki katlıysa sanılanın aksine üst katta olmalıdır. Mutfak üst katta olduğu zaman yemek kokuları evin içine dağılmadan gider.

2 Mutfak kolay servis yapılabilmesi için yemek yenilen odaya veya salona yakın bir yerde olmalıdır.

3 Mutfağın aydınlatma ve havalandırma yönünden ideal olması için pencerelerin geniş ve ferah olması gerekir.

4 Zemin mozaik ya da mermer olmalı.

5 Mutfaktaki tezgahın duvarları fayans olmalı.

6 Mutfakta mavi rengi hakim yapın. Çünkü mavi sinekleri kaçırır.

7 Yeşil insan gözünü dinlendirir tercih edilebilir.

8 Mutfak rahatça çalışılabilir büyüklükte olmalıdır. Böyle bir mutfak çalışanını daha az yoracaktır.

9 Mutfak bacası veya davlumbazının iyi çalışması gerekir.

10 Kapı ve pencerelerin karşılıklı olması gerekir, hava ceryanı kokunun çabuk çıkmasını sağlar.

11 Mutfak yağlı boya ya da plastik boyanabilir. Ancak tavanın buharlaşmadan etkilenmemesi için mutlaka kireçle boyanması gerekir.

12 Bol dolaplı bir mutfakta çalışan rahat eder. İdeal mutfakta malzemeler duvardaki kapalı ve gömme dolaplar içinde bulunmalıdır. Ortalıkta hiç bir şey görünmemelidir. Yiyeceklerin saklanması için de ölçülerinde dolaplar olmalıdır.