Lebeniye Çorbası Tarifi - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Lebeniye Çorbası Tarifi

  1. Malzemeler:

    - ½ kg hindi but kuşbaşı,
    - 1 su bardağı nohut,
    - ½ su bardağı pirinç,
    - ½ kg yoğurt,
    - 1 çay bardağı zeytinyağı,
    - 3 yemek kaşığı tereyağı,
    - 3 yemek kaşığı kuru nane,
    - Tuzot.

    Yapılışı:

    Nohutu akşamdan ıslatın. Yıkayıp hindi etleriyle birlikte 4 su bardağı su ekleyip haşlayın. Pirinci ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu çırpıp zeytinyağı ile ateşte pişirin. Yavaş yavaş karışıma ekleyin. Tuzotu ekleyin, ateşten alın. Tereyağını kızdırıp naneyi katın. Çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın.

    Afiyet olsun.

    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2006-11-19 #2
    SARAY ÇORBASI


    Kullanılacak malzeme (5 kişilik):

    l kahve fincanı yeşil Antep fıstığı,
    8 bardak su,
    l çorba kaşığı un,
    3 bardak krem şantiy,
    biraz tuz.

    YAPIMI:

    Bir kahve fincanı Antep fıstığını (kabuğu çıkarılmış) kaynar suya atıp bir süre bekletin, iç kabuklarını böylece kolaylıkla çıkarın.

    Bu arada bir tencereye 8 bardak su koyup kaynamaya bırakın. Kaynayınca, biraz suyla karıştırarak erittiğiniz unu ilave edin. Biraz karıştırıp halledin. Sonra da kaynar suya atarak iç kabuklarını çıkardığınız Antep fıstıklarını ilave edin. Fıstıkların ardından da 3 bardak krem şantıyi ve tuzu atın içine. Orta ateşte, arada karıştırarak yaklaşık yarım saat kadar kaynatın.

    Çorba kıvama gelip koyulaşınca indirin tencereyi ocaktan. Soğutmadan, sıcak sıcak servis yapın.

    NOT: Krem şantiyi hazır olarak pastanelerden alabileceğiniz gibi kendiniz evde de yapabilirsiniz. Evde yapmak biraz vakit ister, uğraştırır sizi ama gene de kolayca mümkündür

  3. 2006-11-19 #3
    BAHAR ÇORBASI


    Kullanılacak malzeme (4 kişi için):

    200 gram pirinç,
    300 gram taze iç bezelye,
    1 avuç temizlenmiş maydanoz yaprağı,
    1 küçük demet kuzu ıspanağı,
    6 bardak et suyu,
    15 gram sadeyağ veya margarin,
    50 gram rendelenmiş kaşer peyniri,
    2 çorba kaşığı zeytinyağı,
    yeteri kadar tuz ve karabiber.

    YAPIMI:

    Ispanağı bol suda iyice yıkayıp suyunu süzdükten sonra maydanoz ile birlikte ince ince doğramalı. Bir tencereye 6 bardak et suyuyla yeteri kadar tuz ve karabiberi koyup kabı ateşe oturtmalı. Et suyu kaynamaya başlayınca ayıklanmış, bîr su yıkanmış ve süzülmüş pirinçle bezelyeleri içine atmalı. Tencerenin içindekiler kaynamaya başlayınca karıştırarak 10 dakika kadar orta ateşte kaynatmalı. Sonra kıyılırcasına ince doğranmış ıspanakla maydanozu, zeytinyağını ve sadeyağı katmalı. Tekrar vakit vakit karıştırarak 6-10 dakika daha kaynatmalı.

    Çorba pişince bunu servis kasesine boşaltmalı ve yanında rendelenmiş kaşer peyniri olduğu halde servis yapmalı.

  4. 2006-11-19 #4
    ISPANAK ÇORBASI


    750 gram ıspanağı temizledikten sonra bol akarsuda yıkamalı ve tuzlu suda haş-lamalı. Sonra suyunu iyice süzüp kıymalı ve ezerek ince delikli bir süzgeçten geçirip püre yapmalı. İki iri patatesi haşladık tan sonra kabuklarını soyup bunları da püre haline getirmeli.

    Bir çorba kaşığı sadeyağla üç çorba kaşığı zeytinyağını bir tencereye koymalı ve yağ ısınınca rendelenmiş bir baş soğanı içine atıp kavurmalı. Soğan pembeleşin ce pUre halindeki ıspanakla patatesi katmalı. Yarım litre sıcak sütle bir bardak tavuk suyu veya et suyunu arada bir ilave ederek karıştırmalı ve 25-30 dakika kaynatmalı. Tencereyi ateşten indirirken yarım kaşık sadeyağla bir fincan rendelenmiş kaşer peyniri katmalı, bir-iki defa daha karıştırarak servis kâsesine boşalt-malı ve sıcak sıcak servis yapmalı, isteyenler çorbanın üstüne yağda kızartılmış ufak ekmek parçaları da koyabilirler

  5. 2006-11-19 #5
    GEMİCİ ÇORBASI


    KULLANILACAK MALZEME:

    1/2 kg. barbunya fasulyesi
    1 su bardağı bulgur
    3 adet orta boy soğan
    1/2 su bardağı mısır unu
    Tuz
    Pul biber
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1,5 lt. su veya et suyu


    YAPIMI:
    - Barbunyayı 1 gece suda bekletin. Ertesi gün bol suda haşlayın. Suyunu süzün.

    - Küp şeklinde doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Barbjunya, bulgur ve suyu ilave edin. Bulgur pişinceye kadar kaynatın.

    - Çorbaya, mısır unu, tuz ve pul biberi de ilave edip 1 - 2 taşım kaynatın. Yanında peynir ve taze soğanla servis yapın

    sponsorlu bağlantılar
  6. 2006-11-19 #6
    AŞK ÇORBASI

    Malzemeler : (4 kişi için)

    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 adet soğan
    1 çay bardağı dövülmüş fındık
    1 çorba kaşığı un
    1 çay bardağı haşlanmış aşurelik buğday
    1 çay bardağı konserve mısır
    4 su bardağı etsuyu
    Bir tutam rendelenmiş muskat
    2 çorba kaşığı soya sosu
    1 tatlı kaşığı köri
    Kekik

    Hazırlanışı :
    Tencereye yağı alın. Küp doğranmış soğan ve fındığı kavurun. Ardından unu ekleyin. 1-2 dakika çevirin. Daha sonra buğday ile mısır tanelerini koyup 1 dakika soteleyin. Etsuyunu ekleyip, 10 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan almaya yakın, rendelenmiş muskat, soya sosu, kekik ve köriyi ilave edin. Ocaktan alıp, üzerine pulbiber ve nane koyun. Sıcak olarak servis yapın.

    Üzerini taze nane, pulbiber ile süsleyebilirsiniz

  7. 2006-11-19 #7
    ERZURUM ÇORBASI

    Malzemeler : (6 kişi için)

    300 gr Kıyma
    1 çay bardağı Yıldız Şehriye
    1 adet Kuru Soğan,
    1 Kase Yoğurt
    1 yemek kaşığı Salça
    2 diş Sarımsak
    1 yemek kaşığı Tereyağ
    Nane, Kara Biber, Pul Biber, Tuz

    Hazırlanışı :

    Kıymayı tuz karabiber ve rendelenmiş soğanla yoğurun. Misket büyüklüğünde köfteler yapın.

    İki kaşık salça ve bir lt. suyu kaynatıp köfteleri içine atın. Köftelerin pişmesine yakın şehriyeleri ekleyin.

    Diğer tarafta hazıırladığınız sarmısaklı yoğurdu karıştıra karıştıra tencereye ekleyip ateşten alın.

    Servis yaparken tereyağında kızdırılmış pul biber ve nane karışımını üzerine gezdirin

  8. 2006-11-19 #8
    EZO GELİN ÇORBASI

    Malzemeler :

    1 çay fincanı ince bulgur
    1 çay fincanı pirinç
    1 çay fincanı Kırmızı Mercimek
    1 baş soğan
    1 yemek kaşığı domates salçası ya da 2 adet ortaboy domates
    1 çay kaşığı acı biber salçası
    2 çay kaşığı nane
    6 bardak su
    2 yemek kaşığı bitkisel yağ
    tuz, karabiber

    Hazırlanışı :

    Soğanı hafifçe pembeleşene kadar kavurunuz. İki çorba kaşığı domates salçasını sulandırdıktan sonra pembeleşen soğana katınız. Biber salçası da katıp karıştırın. 6 bardak suyu ilave edin. Orta hararette kaynatın. Kaynayınca içine yıkanmış bulguru, mercimeği ve pirinci katın. Malzemeler yumuşayıncaya kadar kaynatın.

    Servis yapılırken isteğe bağlı olarak üstüne nane ilave edilebilir.

  9. 2006-11-19 #9
    MANTAR ÇORBASI

    Malzemeler : (2-3 kişi için)

    250 gr Mantar
    1 adet Patates
    1 adet Soğan
    4 su bardağı Tavuk Suyu
    1 yemek kaşığı Tereyağ
    1 ½ Yemek Kaşığı Un
    8-10 sap Maydanoz
    Küp doğranıp, kızartılmış Ekmek
    Tuz, Karabiber

    Hazırlanışı :

    Tereyağını eritip unu ekleyin. Bir müddet karıştırarak kavurun. Tavuk suyunu ilave edin. Mantarları incecik dilimleyin. Soğan ve patatesi küp şeklinde doğrayın. Hepsini tencereye alın.

    Kaynamaya başlayınca tuzunu katın. Bir taşım kaynatıp, tencereyi indirin.

    İnce kıyılmış maydanoz ve kızarmış ekmekle servis yapın.

  10. 2006-11-19 #10
    PAZI ÇORBASI

    Malzemeler : (6 kişi için)

    ½ demet Pazı
    ½ Kg Yoğurt
    ½ su bardağı Aşurelik Buğday
    2 yemek kaşığı Un
    2 su bardağı Et suyu yada 1 adet tableti
    2 adet Kuru Soğan
    2 yemek kaşığı Tereyağ
    Tuz, Pul Biber, Nane

    Hazırlanışı :

    Aşurelik buğdayı bol tuzsuz suda pişirin. İyice yumuşayınca et suyunu ekleyin. Kaynatmaya devam edin. Diğer tarafta yoğurt ile unu iyice çırpın. Yavaş yavaş tencereye ekleyerek karıştırın.

    Pazı yapraklarını (Pazı bulamazsanız ıspanak da olabilir.) yıkayıp incecik kıyın. Çorbaya ekleyin. Pazılar yumuşayıncaya kadar kısa bir süre kaynatın. Tuzunu ekleyin. Gerekirse kıvamını su ekleyerek ayarlayın.

    Soğanları küçük küçük doğrayın. Tereyağını eritip soğanları renkleri kahverengiye dönüşene kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine nane ilave edin. Çorbanın üzerine gezdirip karıştırın.

    Servis yaparken pul biberle süsleyin

    sponsorlu bağlantılar
  11. 2006-11-19 #11
    SOĞAN ÇORBASI

    Malzemeler : (4 kişi için)

    4 adet büyükçe Kuru Soğan
    6 su bardağı Et Suyu yada Su
    1 fincan Un
    2 kibrit kutusu büyüklüğünde Kaşar Peynir
    2 yemek kaşığı yağ
    Tuz, Karabiber

    Hazırlanışı :

    Soğanlar rendelenir ve yağda hafifçe kavrulur. Üzerine bir fincan un katılarak, biraz daha kavrulur.

    Kavrulan soğan ve unun üstüne 6 bardak et suyu, tuz, biber konur. Top top olmaması için bir müddet karıştırılır.

    Üzerine rendelenmiş Kaşar Peynir konur.

    Arzu edilirse, küçük küpler halinde kesilmiş ekmekler fırında kızartılır ve servis yapılırken içine katılır

  12. 2006-11-19 #12
    ÇİFTLİK ÇORBASI

    Malzemeler : (4 kişi için)

    250 gr Kıyma
    1 adet dolmalık Kabak
    2 adet orta boy Patates
    2 adet Havuç
    1 baş Kereviz
    2 adet Kuru Soğan
    2 diş Sarımsak
    ½ kahve fincanı Un
    10 bardak Su ya da Et Suyu
    5-6 sap Maydanoz
    4 yemek kaşığı Yağ
    1 yemek kaşığı Domates Salçası
    Tuz, Karabiber

    Hazırlanışı :

    Bütün sebzeler ince ince kıyılır. Sonra yağ ile 5 dakika kadar kavrulur.

    Üzerine yarım fincan un eklenir. Un iyice hallolduktan sonra salça eklenir. 5 dakika kadar daha karıştırmaya devam edilir.

    Su ilave edilir ve sebzeler iyice pişinceye kadar ateşte kaynatılır.

    Diğer yanda Kıyma tuz ve biberle yoğrulur. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Bunlar da çorbanın içine katılır. 10 dakika kadar daha kaynatılır ve ocaktan indirilir.

    Serviz yapılırken üzerine kıyılmış Maydanoz konur.

  13. 2006-11-19 #13
    ÇİFTLİK ÇORBASI

    Malzemeler : (4 kişi için)

    250 gr Kıyma
    1 adet dolmalık Kabak
    2 adet orta boy Patates
    2 adet Havuç
    1 baş Kereviz
    2 adet Kuru Soğan
    2 diş Sarımsak
    ½ kahve fincanı Un
    10 bardak Su ya da Et Suyu
    5-6 sap Maydanoz
    4 yemek kaşığı Yağ
    1 yemek kaşığı Domates Salçası
    Tuz, Karabiber

    Hazırlanışı :

    Bütün sebzeler ince ince kıyılır. Sonra yağ ile 5 dakika kadar kavrulur.

    Üzerine yarım fincan un eklenir. Un iyice hallolduktan sonra salça eklenir. 5 dakika kadar daha karıştırmaya devam edilir.

    Su ilave edilir ve sebzeler iyice pişinceye kadar ateşte kaynatılır.

    Diğer yanda Kıyma tuz ve biberle yoğrulur. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Bunlar da çorbanın içine katılır. 10 dakika kadar daha kaynatılır ve ocaktan indirilir.

    Serviz yapılırken üzerine kıyılmış Maydanoz konur

  14. 2006-11-19 #14
    HAVUÇ ÇORBASI


    Kullanılacak malzeme:
    4 iri havuç,
    1 buçuk çorba kaşığı sadeyağ,
    8 bardak et suyu,
    1 bardak su,
    yeteri kadar tuz.

    Terbiyesi:

    1 bardaktan çeyrek eksik süt,
    1 buçuk çorba kaşığı sadeyağ veya sofra margarini,
    1 buçuk kahve fincanı un,
    3 yumurtanın sarısı,
    bir tutam tuz.

    Yapımı:

    Havuçları kazıdıktan sonra küçük parçalara doğramalı ve sadeyağla birlikte tencereye koymalı ve orta ateşte üç-dört dakika kadar kavurmalı. Sonra bir bardak suyu iki-üç defada dökerek havuçlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeli. Sonra bunları ince delikli süzgeçten geçirerek sulu bir havuç püresi meydana getirmeli.

    Havuç püresini gene tencereye koyup orta ateşe oturtmalı ve karıştırırken sıcak et suyunu sicim gibi ince dökerek birbirine yedirmeli. öte yanda terbiyesi için bir tencereye l buçuk çorba kaşığı sadeyağı koyup kızdırmadan eritmeli. Ocaktan indirmeli. Telle çırparak sırasıyla bir tutam tuz, 3 yumurtanın sarısı ve l buçuk kahve fincanı unu katıp, birbirine iyice yedirmeli. Sonra l bardaktan çeyrek eksik ılık sütü, telle çırpmaya ara vermeden azar azar buna katıp yedirmeli.

    Sonra çabuk çabuk karıştırırken havuçlu suyu sicim gibi ince ve azar azar dökerek buna katmalı. Tencereyi orta ateşe oturtmalı ve karıştırarak kaynar hale gelinceye kadar ateşte tutmalı. Kaynamaya başlayacağı sırada ateşten indirip servis yapmalı.

  15. 2006-11-19 #15
    KEREVİZ ÇORBASI


    Kullanılacak Malzeme

    1 adet kereviz,
    1 baş soğan,
    Yarım kilo süt,
    1-2 tane karabiber,
    2 bardak su,
    1 yemek kaşığı un,
    Yeteri kadar tuz,
    1 çay kaşığının ucuyla karabiber,
    1 yumurta sarısı,
    1 kutu krema

    YAPILIŞI

    Yağ hafifçe kızdırılıp küp küp doğranmış kerevizler, ince ince doğranmış soğan 1-2 kez yağda çevrilir. Üzerine yarım kilo süt ve su ilave edilir ve 15-20 dakika pişirilir. Ilındıktan sonra bir el mikseriyle içindeki malzeme parçalanır. Ilınan çorbadan bir kepçe alınarak un bir bulamaç haline getirilip (pürtüksüz olmalıdır) çorbanın içine ilave edilir. 1-2 taşım daha kaynatılır. Servis edileceği zaman krema ile çırpılmış yumurta ile havanda dökülmüş karabiberler ilave edilip bir taşım daha kaynatılıp servise sunulur. Arzuya göre tuz ilave edilir.

    sponsorlu bağlantılar
  16. 2006-11-19 #16
    Erişte Çorbası


    Malzemeler:
    1 su bardagi yesil mercimek
    1/2 su bardagi eriste
    3 yemek kasigi kiyma
    1 adet sogan
    1 yemek kasigi un
    2 yemek kasigi kuru nane
    3 yemek kasigi tereyag
    4 su bardagi su
    tuz,salça

    Mercimekleri ayiklayip aksamdan ilik suda islatin
    Sogani ince ince kiyin 1 yemek kasigi tereyaginda kavurun, kiymayi ilave edin, bir sure kavrulduktan sonra unu, salçayi
    suyu, mercimekleri ilave edip pismeye birakin.
    Mercimekler yumusayinca eristeyi ilave edin ve yumusayinca ocaktan alin.
    2 kasik tereyagini tavada kizdirip naneyi ekleyin
    çorbanin uzerine gezdirip servis yapin

    Afiyet olsun

  17. 2006-11-19 #17
    Ekşili Arap Çorbası


    Kullanılacak Malzeme

    2 su bardağı kırmızı mercimek
    1/2 su bardağı pirinç
    2 adet limon suyu
    1 çay bardağı haşlanmış nohut
    4 diş sarımsak
    1 çay bardağı sıvı yağ
    10 su bardağı su

    Yapılışı

    Mercimek ve pirinci yeterli tuz ve su ilave ederek kaynatın, kaynamaya başlayınca nohutu ekleyin. Diğer taraftan limon suyunu hazırlayın ve sarımsakları dövün. Çorba 1-2 taşım kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin. Tencerenin altını kapatın. Ayrı bir kapta sarımsakları kavurun. Nane ile beraber çorbaya ekleyin ve servis yapın

  18. 2006-11-19 #18
    Nartıf Çorbası



    Bir kahve fincanı mısır ve iki kahve fincanı aşurelik buğday akşamdan ıslatılır.

    Derin bir tencerede iki kaşık tereyağı eritilir.

    İki baş soğan ince kıyılıp, yağda sarartılır.

    Altı bardak tavuk suyu, buğday ve mısır tencereye konur.

    İçine biraz tavuk eti parçalanır.

    Tahta bir kaşıkla pişene kadar karıştırılır. arkadaşlar bu bir osmanlı çorbasıdır. denemenizi öneririm.


    Afiyet olsun

  19. 2006-11-22 #19
    İşkembe çorbası



    Malzeme:

    - 1kg işkembe

    - 1 baş sarımsak

    - 3 çorba kaşığı yoğurt

    - 1 çorba kaşığı un(tepeleme)

    - 1 yumurta sarısı

    - 1 litre su

    - yeterince tuz

    Sos:

    - sirke

    - bol miktarda dövülmüş sarımsak

    -2-3 su bardağı su

    Yapılışı:Yapımı zor zannedilsede pişirmesi en kolay çorbadır.Kasapta satılan işkembeler genellikler temizlenmiştir.O yüzden evde bir kez su ile yıkamak yeterlidir.yıkadıktan sonra düdüklü tencereye alınır.Üzerini geçecek kadar su ilave edilir ve 2 saat pişirilir.soğuduktan sonra ufak parçalar halinde doğranır(haşlama işlemi bittikten sonra işkembeyi bir kevgire alarak soğutursanız daha az yağlı ve pratik olacaktır) ve orta boy bir tencereye alınır,üzerine 1 litre su ve 2 diş dövülmüş sarımsak ilave edilir kaynamaya bırakılır.Bu arada yoğurt,un,yumurta sarısı ayrı bir kapta çırpılır kaynamakta olan işkembeden bir kepçe kadar su alınır(çorbanını kesilmemesi için,şayet kesilse bile lezzetinden bir şey kaybetmez yinede içilir sadece görüntüsü bozuk olur) hazırlanan karışıma ilave edilir ve karışım tencereye boca edilir,tuzda ilave edildikten sonra ara sıra karıştırılmak kaydıyla 15 dak. pişirilir....İşkembe normalde yağlı olduğu için yağa gerek olmaz ama kullanmak isteyen bir miktar sıvı yağ kullanabilir...
    Sos: Derin bir kaseye dövülmüş sarımsak,2 yada 3 su bardağı su,yeterince sirke konur ve çorba servis edilirken arzuya göre ilave edilir...Afiyet olsun:)

    (NOT:İşkembeleri haşladıktan ve doğradıktan sonra buzdolabı poşetlerine koyup derin dondurucuda saklayabilirsiniz.Çıkarttığınızda çözüldükten sonra pişirebilirsiniz...Eğer bu çorbayı sık tüketiyorsanız, 3-4 kilo işkembeyi bu şekilde saklamak,koku derdi ilede tekrar tekrar uğraşmaktan kurtaracaktır sizi.)

  Okunma: 2717 - Yorum: 18 - Amp