Şeftali Reçeli Tarifi - Delinetciler Portal

Şeftali Reçeli Tarifi

  1. sponsorlu bağlantılar
    Malzemeler

    1 Kg Şeftali
    6 bardak Tozşeker
    1 adet Limon Suyu
    2 bardak Su
    Tarif Bilgileri

    Yapılışı

    Şeftaliler yıkanır, kabukları soyulur ve ikiye ayrılır. Su içinde bekletilir.

    Bir tencereye 6 bardak şeker ve 2 bardak su konarak bir kaç taşım kaynatılır.

    Su içinde bekletilen şeftaliler kaynayan şurup içine atılarak kıvama gelene kadar kaynamaya bırakılır. Kıvamı anlamak için bir kaşıkla şuruptan alıp bir tabağa damlatın, eğer damlalar top top duruyorsa, kıvam tamamlanmış demektir.

    Reçel kıvama ulaştıktan sonra içine 1 limonun suyunun tamamı ya da limon tuzu katılır (şekerlenmesin diye). Biraz daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.

    sponsorlu bağlantılar

      Konuyu Beğendin mi?

  2. PORTAKAL REÇELİ

    Kullanılacak Malzeme

    1.5 kg şeker,
    1 kg portakal,
    3 su bardağı su,
    2.5 çorba kaşığı limon suyu

    YAPILIŞI

    Portakalların kabuklarını bir bıçak yardımıyla hafifçe kazıyıp, kaynar suda yumuşayıncaya dek haşlayın. Sonra kevgirle sudan alıp soğutun.

    Soğuduktan sonra portakalları yarım santim genişliğinde, ikibuçuk santim uzunluğunda parçalar halinde doğrayın. Portakalların çekirdekleri çıkarın. Diğer yanda bir tencerede üç su bardağı su ve 1.5 kg şekeri orta ateşe oturtun. Şekeri karıştırarak eritin ve koyu bir şurup kıvamını alıncaya dek kaynatın. Sonra içine, doğradığınız portakal parçalarını atın ve reçel iyice koyulaşıncaya dek kaynatın. Daha sonra iki çorba kaşığı limon suyunu karışıma ilave edip, karıştırın. Reçeli bir taşım daha kaynatın ve ateşten alıp soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin

  Okunma: 4475 - Yorum: 1