Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

  1. sponsorlu bağlantılar
    Malzemeler

    1 ekmek kadayıfı (bir çift)
    8 su bardağı sıcak su
    8 su bardağı şeker
    Yarım limon suyu
    (arzuya göre) kaymak

    Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

    Yapılışı

    Ekmek kadayıflarının bir parçasını geniş bir tepsiye yerleştirelim, üzerine 16 bardak sıcak suyu gezdirip yumuşatalım, (tepsideki sudan gezdirerek kadayıfın yumuşamasını sağlayın). Ayrı bir tepside ekmek kadayıfının diğer parçasını da sıcak su ile ıslatalım ve ara sıra üzerine tepsideki sudan gezdirelim. Şerbeti hazırlayalım. Tencereye şekeri ve 6 su bardağı suyu ekleyip 5 dakika kaynatalım, limon suyunu ekleyip bir taşını daha kaynatarak ateşten alalım. Kağıt havluyu kadayıfların üzerine hafifçe bastırarak fazla suyunu alalını. Üzerlerine şerbet gezdirelim.

    Kadayıf tepsilerini ateşe oturtup ara sıra çevirerek bir iki taşını kaynatalım. Tepsiyi ateşten alalını. Kadayıfların birini ters yüz ederek kabuklu yüzü üste gelecek şekilde diğerinin üzerine oturtalım. Kadayıf ılıdığında dilimlere kesip servis yapalım.

    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2006-11-19 #2
    Pirinçli İrmik Tatlısı

    Kullanılacak Malzeme

    1 su bardağı hafif haşlanmış Amerikan Pirinci
    1.5 su bardağı irmik
    4 adet yumurta
    1 çay bardağı toz şeker
    2 yemek kaşığı (ılık) yoğurt
    1 paket vanilya
    1 yemek kaşığı fındık
    Yarım su bardağı sıvı yağ
    Yeterince un
    Süslemek için çilek, kivi, incir dilimleri,
    Nane

    Şerbet için

    1.5 su bardağı toz şeker
    3 su bardağı su
    1-2 damla limon suyu

    Yapılışı

    Pirinci hafif haşlayıp suyunu süzün. Ayrı bir kabın içinde 1.5 su bardağı irmik, 4 adet yumurta, 1 çay bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı ılık yoğurt ve yarım su bardağı sıvı yağı iyice çırpın. Vanilyayı ilave edin, unu azar azar ilave ederek yedirin. Kurabiye şekli verip içine haşlanmış piliçleri ilave ederek üzerini fındık parçalarıyla süsleyip 150 derece ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin. Daha sonra şerbetini ılık şekilde üzerine dökün. Servis tabağına alıp meyve dilimleriyle süsleyerek servis yapabilirsiniz

  3. 2006-11-22 #3
    ELMA DOLMASI FIRINDA

    Kullanılacak malzeme: (4 kişi için)

    4 iri ve kokulu elma,
    l yumurtanın beyazı,
    4 çorba kaşığı pudra şekeri,
    bir parça limon kabuğu.

    YAPILIŞI:

    Elmaları tepelerinden birer kapak çıkarır gibi kesmeli. Sonra yan taraflarında birer parmak kalınlığında etli kısım bırakarak içlerini dikkatle boşaltmalı. Elmalardan çıkarılan içlerdeki çekirdekleri ve sert yerlerini attıktan sonra geri kalan etli kısmı ince ince kıymalı. Bunları bir parça limon kabuğu ve iki parmak suyla bir kaba koyup haşlamalı. Sonra süzgeçten geçirmeli. Elma ezmesi soğuyunca porselen bir kapta yumurta beyazını çırparak kar haline getirmeli.

    Yumurta beyazı kar haline gelince elma ezmesini içine atmalı. Pudra şekerini de kattıktan sonra yine çırpmalı. Karışım iyice çırpıldıktan sonra içi boşaltılmış elmalara doldurulmalı. Küçük bir tepsiyi yağa bulamalı, elmaları da içine oturttuktan sonra bunu orta ısıdaki bir fırına koymalı. Elmaların içi biraz kabarıp dışları da biraz kızarınca çıkarmalı, sıcak sıcak servis tabağına koyup servis yapmalı.

  4. 2006-11-22 #4
    KADAYIF DOLMASI

    Kullanılacak Malzeme

    750 gr kadayıf,
    2 su bardağı ceviz içi,
    6 adet yumurta,
    2 su bardağı su,
    2 su bardağı süt,
    4 su bardağı şeker,
    sıvıyağ

    YAPILIŞI

    Su, süt ve şekeri karıştırarak şerbet yapın. Kadayıfın içine çekilmiş olan cevizleri koyun ve yaprak sarma şeklinde sarın. Kırdığınız yumurtalara batırın ve yağda kızartın. Servis tabağına alın, şerbet dökün. Soğuduktan sonra servise hazırdır.

  Okunma: 2468 - Yorum: 3 - Amp