Azeri Pilavı Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Azeri Pilavı Nasıl Yapılır?

  1. sponsorlu bağlantılar
    AZERİ PİLAVI

    Malzemeler:


    - 500 gr hindi but,
    - 2 su bardağı pirinç,
    - 3 yemek kaşığı margarin,
    - 2 adet kuru soğan,
    - 300 gr kuru mürdüm eriği,
    - 200 gr kuru kayısı,
    - 100 gr kuru çekirdeksiz üzüm,
    - 50 gr badem,
    - 50 gr şam fıstığı,
    - 3.5 su bardağı tavuk suyu,
    - Tuz, karabiber, yenibahar.

    Yapılışı:

    Hindiyi düdüklü tencerede üstünü örtecek kadar su doldurup 15 dakika haşlayın. Hindiyi süzüp etlerini iri parçalar halinde ayırın. Pirinci ayıklayıp kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin. Soğanı rendeleyip bir tencerede 2 yemek kaşığı margarinle kavurun. Süzülmüş pirinci ilave ederek pirinci 2-3 dakika kavurun. Kaynar hindi suyunu ilave edip 15-20 dakika pişirin. Pilavı demlenmeye bırakın. Hindi etlerini pilavın içine atarak karıştırın. Kayısı ve mürdüm eriğini küçük parçalara bölüp 10 dakika ılık suda beklettikten sonra süzün. İki yemek kaşığı yağı tencerede eritin. Şam fıstık ve bademleri biraz kavurun. Kayısı, üzüm ve erikleri ekleyip 2 dakika daha kavurun. Demlenen pilavı servis tabağına yerleştirip üstüne kavurduğumuz kuru yemişleri dökün. Sıcak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2006-11-19 #2
    Bademli Kuşbaşılı Pilav


    Kullanılacak Malzeme

    1.5 su bardağı pirinç
    1/2 su bardağı ayçiçek yağı
    1/2 ekmek kaşığı tereyağı
    1 avuç dolusu badem içi
    2 orta boy havuç
    1/2 kg yağsız kuşbaşı et
    tuz
    karabiber

    Yapılışı

    Kuşbaşı etleri yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz, başka bir yerde bademleri öldürmeden haşlayıp kabuklarını soyuyoruz. Tencereye ayçiçek ve tereyağını koyup bademleri de ekleyip kavuruyoruz. Sonra içine haşladığımız kuşbaşı eti ve rendelediğimiz havuçları atıp 1-2 kez kavurduktan sonra tuzu, karabiberi katıyoruz. Önceden ıslattığımız pirinci katıp tekrar kavuruyoruz. Üzerine etten kalan haşlama suyu ve yeter miktarda suyu katıp pilavı pişiriyoruz

  Okunma: 1610 - Yorum: 1 - Amp