Buhara Pilavı Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal

Buhara Pilavı Nasıl Yapılır?

  1. sponsorlu bağlantılar
    Malzemeler:

    - 2 su bardağı pirinç,
    - 350 gr kuşbaşı koyun eti,
    - 3 yemek kaşığı tereyağ,
    - 2 adet havuç,
    - ½ kahve fincanı badem,
    - Tuz, karabiber,
    - 3-5 dal dereotu, maydanoz,
    - 3 bardak su,

    Yapılışı:

    Eti, üzerini geçecek kadar su ilavesiyle haşlayın. Pirinci kaynar tuzlu suda yarım saat bekletin. Bademleri haşlayıp kabuklarını soyun. 1-2 dakika kavurun. Havuçları iri rendeleyin. Tereyağını tencerede kızdırın. Pirinci biraz kavurun. Üzerine badem ve havuçları ekleyin. Etleri ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, 3 su bardağı et suyunu ilave edip, önce harlı sonra kısık ateşte pişirin. Demlendikten sonra dereotu ile süsleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    sponsorlu bağlantılar

      Konuyu Beğendin mi?

  2. --------------------------------------------------------------------------------

    Bademli Kuşbaşılı Pilav


    Kulanılacak Malzeme

    1.5 su bardağı pirinç
    1/2 su bardağı ayçiçek yağı
    1/2 ekmek kaşığı tereyağı
    1 avuç dolusu badem içi
    2 orta boy havuç
    1/2 kg yağsız kuşbaşı et
    tuz
    karabiber

    Yapılışı

    Kuşbaşı etleri yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz, başka bir yerde bademleri öldürmeden haşlayıp kabuklarını soyuyoruz. Tencereye ayçiçek ve tereyağını koyup bademleri de ekleyip kavuruyoruz. Sonra içine haşladığımız kuşbaşı eti ve rendelediğimiz havuçları atıp 1-2 kez kavurduktan sonra tuzu, karabiberi katıyoruz. Önceden ıslattığımız pirinci katıp tekrar kavuruyoruz. Üzerine etten kalan haşlama suyu ve yeter miktarda suyu katıp pilavı pişiriyoruz

  3. Fırında Domatesli Makarna


    Kullanılacak Malzeme

    350 gr çubuk makarna
    16 bardak su
    2 bardak süt
    1 baş soğan
    4 adet yumurta
    3.5 çorba kaşığı tuz
    3/4 kahve fincanı un
    1 kahve kaşığı karabiber
    2.5 çorba kaşığı tereyağı
    1.5 bardak rendelenmiŞ kaşar peyniri.
    3 adet domates (ya da bir kahve fincanı tuzsuz domates salçası)

    Yapılışı

    Su ve tuzu kaynatıp, makarnaları kırmadan tencereye atın. 20 dakika haşlayıp, tencereyi ateşten alın. Makarnanın suyunu süzün. Bir tencereye iki buçuk kaşık tereyağı ve yemeklik doğranmış soğanı koyun. Orta hararetli ateşte soğanları pembeleştirin. İçine unu katıp, hızlı hızlı karıştırarak iki dakika daha kavurmaya devam edin. Yarım kaşık tuzla, karabiber serpip, karıştırmaya devam edin. İçine ılık sütü yavaş yavaş dökün. Karıştırarak sekiz dakika pişirin. Koyu muhallebi kıvamına gelince, önceden hazırladığınız domates salçasını ilave edin. İyice karıştıdıktan sonra çok hafif bir ateşte bırakın. Domates salçası için domateslerin kabuklarını soyun. Çekirdeklerini ayıklayıp, küp küp doğrayın ve yarım çorba kaşığı yağla birlikte beş dakika kuwetli bir ateşte pişirın. Makarnaların suları iyice süzüldükten sonra ateşe koyun. Üzerine sırasıyla bir buçuk bardak rendelenmiş peynir, hazırlanmış olan salça ve en son olarak da çırpılmış yumurtaları katın. Iyice karıştırıp, tümünü içi hafifçe yağlanmış yüksekçe bir fırın kabına yerleştirin. Kızgın bir fırına koyup, 40-45 dakika kadar pişirin. Çıkartıp, 15 dakika bekletin

  Okunma: 1318 - Yorum: 2