Kır Pidesi - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Kır Pidesi

  1. Malzemeler

    5 1/2 Su bardağı Un (600 gr)
    İç Malzemeleri: 250 gr kıyma, 1 adet orta boy soğan, 1 adet orta bor domates, 1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için), Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber
    3/4 çorba kaşığı Kuru pakmaya (12 gr)
    1 1/4 su bardağı ılık süt (250 gr)
    1 adet yumurta (50-55 gr)
    2 çay kaşığı tuz (6 gr)
    1/4 paket margarin (60 gr)
    2/3 kahve fincanı zeytinyağı (40 gr)
    3/4 tatlı kaşığı toz şeker (4 gr)




    Yapılışı

    Pakmaya ' yı ılık su içerisinde eriterek, ortasını çukur şeklinde açtığınız unun ortasına dökün ve 10 dakika kadar bekleyin. Diğer bileşenleri de mayalı una karıştırarak yumuşak bir hamur şeklini alıncaya kadar yoğurun. Üzerlerini örtüp sıcak bir yerde 20-25 dakika bekledikten yumruk büyüklüğünde parçalar koparıp 3 mm kalınlığında açın. Ortasına bütün malzemeleri çiğden karıştırarak yapılan içten bir miktar koyarak yayın ve kenarlarını kıymanın üzerine doğru 2' şer cm çevirerek pide şeklini verin. Yağlanmış tepsiye dizerek 45 dakika dinlendirin, üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırında 220 °C' de 15 dakika pişirin. Fırın çıkışında üzerine tereyağı sürerek servis yapın. Afiyet Olsun.
    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2006-11-19 #2
    --------------------------------------------------------------------------------

    DERE OTLU POGACA



    Malzemeler:

    - 2 adet yumurta
    - 150 gr beyaz peynir
    - 100 gr tere yağ
    - 1 çay kaşığı karbonat
    - yarım limon suyu
    - 2 su bardağı un
    - yarım demet dere otu
    - 1 çay kaşığı tuz

    Yapılışı:
    Kabın içine un,ufalanmış beyaz peynir,yağ,iki yumurta akı,limon karbonat,dereotu,tuz koyup yoğurun.Yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp üzerine iki yumurta sarısını çırpıp sürün. Poğaçaları yağlı kağıt üzerine koyup 180 derecelik fırında 15 dakika

  3. 2006-11-20 #3
    Valide Sultan Böreği


    Kullanılacak Malzeme

    5 adet yufka
    500 gram soğan
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı soda
    2 çay kaşığı kabartma tozu
    1 su bardağı ceviz
    1 çorba kaşığı margarin
    1 su bardağı ayçiçek yağı
    2 adet yumurta
    Tuz
    karabiber
    çörek otu

    Yapılışı

    Soğanları halka halka doğrayın. Tavada 2 çorba kaşığı su ile pişirin. Suyunu çekince bir çorba kaşığı margarin koyup, kavurun. Ateşten alın. İçine 1 su bardağı ceviz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, tuz, karabiber koyup, karıştırın. Diğer bir kasede süt, soda, 1 çay kaşığı kabartma tozu, yumurta ve çiçekyagı'nı karıştırın. Yağlanmış tepsiye yufkayı yayın. Üzerine sütlü karışımdan gezdirin. 2 yufkayi yaydiktan sonra araya soğanli harç koyup, üstünü yufka ile örtün. Sütlü karışımdan gezdirin. Yufkalar bitene kadar bu işlemi yapın. Üzerine çörek otu serpip 200 derecelik fırında pişirin.

  4. 2006-11-21 #4
    Tahinli Cörek


    Tahinli Cörek


    Hamuru icin:
    2 adet yumurta
    1 su bardagi yogurt
    1 paket kabartma tozu
    3 corba kasigi margarin
    aldigi kadar un

    ici icin:
    1 su bardagi seker
    1 su bardagi ceviz ici
    1 su bardagi tahin
    1 corba kasigi susam
    üzeri icin:
    1 adet yumurta sarisi


    Yapilisi:
    Bir kapta unu,yogurdu,margarini,yumurtalari ve kabartma tozunu karistirip hamur haline getirin. Hamuru iki esit parcaya bölün. Hamurlari merdane yardimi ile daire biciminde acin. bir basak kapta ici icin gerekli sekeri, ceviz icini, susami,tahini iyice karistirin. Acmis oldugunuz hamurun üzerine bu icten sürün. Hamuru rulo sekline sarip iki ucu birlestirerek simit sekline getirin. Hamurun kenarlarina bicak yardimi ile cizikler atin.Üzerine yumurta sarisini sürdükten sonra, 200° firinda 25dak. süreyle pisirmeye birakin.


    AFIYET OLSUN

  Okunma: 3335 - Yorum: 3 - Amp