sponsorlu bağlantılar
HELVACIKABAĞI TATLISI


Kullanılacak malzeme:

l buçuk kilo helvacıkabağı,
400 gram (2 bardak) toz şeker,
1/2 kahve fincanı su.

Süsü için:

100 gram dövülmüş ceviz.

YAPIMI:

Bir buçuk kiloluk bir helvacıkabağı alınır, iyice yıkanır, kabuğu çıkarılmadan üçer parmak eninde parçalara bölünür. Sonra bu parçalar kabukları alta gelecek biçimde yayvan bir kaba yerleştirilir, üzerlerine toz şeker serpilir. Yarım kahve fincanı su da koyduktan sonra tencerenin kapağı örtülür ve çok hafif ateşte pişirilir.

Kabaklar saldıkları suyu çekerek yumuşak bir duruma gelinceye kadar pişirilir. Sonra dilim dilim tabaklara yerleştirilir üzerlerine de ceviz serpildikten sonra servis yapılır.

İsteyenler kabaklar piştikten sonra kabuklarını kesip tabaklara yerleştirebilirler. Bununla beraber genel olarak kabaklar kabuklu olarak tabaklara konur ve yenirken kabukları kesilir.
sponsorlu bağlantılar