Mantarlı Soslar - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Mantarlı Soslar

  1. sponsorlu bağlantılar
    MANTAR HARCI

    MALZEMELER

    1 çay fincanı dilimlenmiş mantar
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı ince kıyılmış soğan
    2 kahve fincanı mantar suyu yoksa 2 kahve fincanı beyaz şarap
    tuz
    bir tutam kırmızı yaprak biber
    2 çorba kaşığı un
    1 kahve fincanı soğuk süt
    1 çay fincanı kaynar süt


    HAZIRLANIŞI

    Küçük bir tencereye soğuk sütü ve unu koyup iyice karıştırın. 5 dakika bekletin. Üzerine kaynar sütü döküp karıştırarak orta ateşte 3-4 dakika pişirip ateşten alın Tereyağını küçük bir tencerede eritip soğanı ilave edin. 1-2 dakika orta ateşte kavurup tuz, mantar ve biberi ekleyip iki dakika daha kavurun. Mantar suyunu ilave edip kaynatarak suyunu çektirip yukarıdaki sütlü sosu ilave edip bir iki dakika daha karıştırarak kaynatıp ateşten alın.
    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2006-12-03 #2
    MANTAR SALÇASI

    MALZEMELER

    4-6 kişilik
    1 küçük ince doğranmış soğan
    ½ su bardağı dinlenmiş mantar
    2 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı
    1 çay kaşığı kırmızı biber
    2 kahve fincanı beyaz şarap
    1 çorba kaşığı un
    1 su bardağı kaynar süt
    1 kahve fincanı soğuk süt


    HAZIRLANIŞI

    Küçük bir kapta bir kaşık yağı kızdırın. Soğanı ekleyin, 1 dakika karıştıtın sonra biberi ve beyaz şarabı da ekleyin. 2-3 dakika kaynatıp ateşten alın. Ilıyınca sğuk sütü ve unu ekleyin iyice karıştırın. Üzerine kaynar sütü ve tuzu karıştırarak ekleyin, orta ateşte karıştırarak 5 dakika pişirin, ateşten aldıktan sonra süzün. Kalan yağ ile mantarı orta ateşte 3-4 dakika kavurup sosa karıştırın.

  3. 2006-12-03 #3
    MANTAR SOSU


    MALZEMELER

    300 gr kıyma
    1 adet havuç
    1 paket mantar
    1 diş sarmısak
    1 adet iri soğan
    4 adet olgun domates
    2-3 adet yeşil biber
    1 adet kereviz yaprağı
    6 çorba kaşığı zeytinyağı
    tuz

    HAZIRLANIŞI

    Mantar, biber, havuç, kereviz yaprağı, sarmısak ve soğanı temizleyip,ince ince doğrayın. Bir tencereye yağı, soğanı ve sarmısağı koyup pembeleştirin. Mantar, havuç, biber, kereviz yaprağı ve kıymayı katın. Kıymanın rengi dönünceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Rendelenmiş domatesleri ve tuzu kavrulmakta olan karışımın üstüne boşaltın. Kısık ateşte 20-25 dakika daha pişirin.Sıcak sıcak makarnanın üzerine dökün.
    AFIYET OLSUN!

  Okunma: 3942 - Yorum: 2 - Amp