Etli Pilav Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Etli Pilav Nasıl Yapılır?

  1. sponsorlu bağlantılar
    MALZEMELER

    250 gr kuşbaşı
    1 adet havuç
    1 su bardağı bezelye
    2 su bardağı pirinç
    3,5 su bardağı su
    1 çaybardağı kadar mısır özü yağı
    tuz
    arzuya göre kara biber

    HAZIRLANIŞI

    Eti ve havucu küçük kareler halinde doğrayıp haşlayın. Pirinci bolca yıkayın, yayvan bir tencerede yağı kızdırıp pirinci kavurun. Kaynatılmış su katıp tuzu atın. Ocağı kısıp pirinç suyunu çekene kadar bekleyin. Haşlanmış malzemeyi pilava ekleyip demlendirin sonra servis yapın.
    Not: Bezelye tazeyse haşlanır.

    AFİYET OLSUN !


     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2006-12-04 #2
    İÇ PİLAV

    MALZEMELER

    250gr kuzu veya tavuk ciğeri
    2 su bardağı pirinç
    1 adet orta boy soğan
    5 çorba kaşığı çam fıstığı
    3 yemek kaşığı kuş üzümü
    3 yemek kaşığı margarin
    1 adet kesme şeker
    1 tatlı kaşığı yenibahar
    1/2demet dereotu
    Karabiber
    Tuz

    HAZIRLANIŞI

    Kalın dipli bir tavada yağı eritin, fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra temizlenmiş, zarı soyulmuş ve küçük küçük doğranmış ciğerleri tavaya alıp rengi değişinceye kadar pişirin.
    Pirinci ilave edip karıştırdıktan sonra su, tuz,kuşüzümü ve baharatları koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Dereotu ile süslüyerek servis yapın.



  Okunma: 1451 - Yorum: 1 - Amp