Sebze Yemekleri - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Sebze Yemekleri

  1. ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

    Kullanılacak Malzeme

    1 kg kereviz (orta boy)
    kereviz adedi kadar havuç
    1 su baıdağından biraz az sıvı yağ
    yarım çorbakaşığı un
    1 adet orta boy soğan
    2 adet limon
    dere otu
    tuz, şeker

    YAPILIŞI

    Kerevizleri soyduktan sonra ortalarını oyup soyulmuş havuçları ortalarından geçirin daha sonra yıkayıp, 1 limonun suyunu sıktığınız (Kabuklarını da suyun içine atın) suya atın. Limonlu suda 15 dakika haşlandıktan sonra sudan alıp soğumaya bırakın. Bu sırada soğanı yağda öldürüken tuz şeker, 1 limon ve un katılın. Hafıf kavrulduktan sonra kerevizleri halka halka kesip yarım saat kadar suyunu tamamen çekene kadar pişirin ve dereotu ile servis yapın
    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2006-11-19 #2
    --------------------------------------------------------------------------------

    ZEYTİNYAĞLI LAHANA DOLMASI


    Kullanılacak Malzeme

    1 adet küçük lahana prinç
    1 su bardağı zeytinyağı
    1 büyük soğan
    ½ demet maydanoz
    1 çorba kaşığı dolusu kimyon
    tuz
    karabiber
    kuş üzümü
    çam fıstığı
    3-4 adet biber
    1 adet domates
    2 su bardağı su

    YAPILIŞI

    Lahanaları yapraklarını ayırıp yıkadıktan sonra geniş bir tencerede haşlayın.

    Yayvan ve geniş bir teflon tavaya zeytinyağı koyun soğanları rondo da çekilip pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra doğranmış biberi ilave edin.Yıkanmış prinçleri de biraz kavrulduktan sonra domates, maydanoz ve baharatları ilave ederek 2 su bardağı su ile birlikte kısık ateşte suyunu çekinceye kadar biraz pişirin. Soğumaya bırakın. Bu arada haşladığınız lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır hale getirin. Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek hazırladığınız içle sararak düdüklüye dizip 1 su bardağı su koyarak pişirin

  3. 2006-11-19 #3
    FIRINDA ISPANAKLI PATATES


    Kullanılacak Malzeme

    1 kg Patates
    1 kg ıspanak
    1 Kavanoz Konserve Mantar veya 250 gram Taze Mantar ( tercihan konserve mantar )
    100 gr Kaşar Peyniri
    miktarı isteğe bağlı acı pul biber, tuz, karabiber ve fesleğen
    yarım su bardağı sıvı yağ

    YAPILIŞI

    Önce patatesler bol suda haşlanır ve kabukları soyulur, daha sonra bu patatesler halka halka doğranarak (baş parmak kalınlığında) bir Borcam tepsiye yanyana dizilir. Diğer taraftan bir tencerede sıvı yağ kızdırılır ve çok iyi yıkanıp ince ince doğranmış ıspanaklar bu yağda öldürülür. Ispanaklar biraz kavrulduktan sonra yıkanmış mantarlar küçük küçük doğranarak ıspanakların içine atılır ve iki bardak su ilavesiyle pişmeye bırakılır. Bu arada pişen ıpanak ve mantarımızın içine baharatlarımızı katabiliriz. Son olarak ıspanak ve mantar karışımı Borcamın içindeki patatesleri üzerine yayılır ve üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek 200dercede ısınmış olan fırında üzerindeki peynir eriyene kadar pişirilir.

  Okunma: 1329 - Yorum: 2 - Amp