Köfteli Enginar Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Köfteli Enginar Nasıl Yapılır?

  1. sponsorlu bağlantılar
    Kullanılacak Malzeme

    7 adet iri enginar,
    1 adet havuç,
    400 gr yağsız kıyma,
    1/2 limon suyu,
    1 adet orta boy soğan,
    1/2 çay bardağı mısır unu,
    karabiber,
    yenibahar,
    6 diş sarımsak,
    1/2 çorba kaşığı salça,
    3 çorba kaşığı sıvı yağ,
    1/2 su bardağı konserve bezelye,
    1/2 demet maydanoz,
    tuz

    YAPILIŞI

    Enginarları temizleyin ve ayıklayın. Tencereye dizin ve üzerini örtecek kadar limonlu su koyun. Havucu küp şeklinde kesin. Onları da tencereye koyun ve hepsini beraber haşlayın. Fazla ezilmemeleri gereklidir. Bir kaba kıymayı koyun. Soğanı rendeleyin, maydanozu doğrayın ve mısır unu, yenibahar, tuz ve karabiberle birlikte kıymaya ekleyip yoğurun. 7 tane yassı yuvarlak köfte yapın. Enginarları bir tepsiye dizin. Üzerlerine bezelye ve havuç doldurun. dövülmüş sarımsak, tuz, salça, sıvı yağ ve enginarın kalan haşlama suyunu karıştırarak bir sos elde edin ve bu sosu enginarların üzerine kalanını da tepsiye dökün. Köfteleri enginarların üzerine dizin. Orta dereceli fırında pişirin. Köftelerin üzerine domates dilimleri de koyabilirsiniz.

    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2007-03-14 #2
    Şaşlık

    Malzemeler

    Mutfak
    Zorluk 2
    Süre 40 dk.
    Kaç Kişilik 4
    Yöntem
    500 gr biftek
    1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    4 Adet domates
    4 Adet sivri biber
    Tuz


    Hazırlanışı

    Biftekleri et tokmağı ile iyice döverek inceltin.
    Domates ve sivri biberleri iri parçalar halinde doğrayın.
    İnceltilmiş bifteklerin aralarına rendelenmiş kaşar peyniri koyup, rulo halinde sarın.
    Şişe, 1 bir adet domates dilimi, 1 adet sivri biber ve biftek dizin.
    Tuz serpin.
    Bu işlemi malzemeler bitene dek tekrarlayın.
    Izgarada pişirin.
    Sıcak olarak servis yapın.

  Okunma: 883 - Yorum: 1 - Amp