Kabaklı Lazanya Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Kabaklı Lazanya Nasıl Yapılır?

  1. sponsorlu bağlantılar
    MALZEMELER

    1 paket lazanya (500 gram)
    4 adet kabak
    2 dal taze soğan
    2 çay kaşığı sıvıyağ
    1 su bardağı rende kasar
    tuz
    karabiber

    yeşil sos için:
    1 demet maydonoz
    2 diş sarımsak
    3 çay kaşığı dolmalık fıstık
    1 çay bardağı zeytinyağı
    3 çay kaşığı rende kaşar
    tuz
    karabiber

    beşamel sos için :
    1 kahve fincanı margarin
    1 kahve fincanı un
    2 su bardağı süt
    tuz
    karabiber

    HAZIRLANIŞI

    Lazanyaları tuz ve sıvıyağ ilave edilmiş bol suda haşlayın. Kabakları küçük küpler halinde, taze soğanları ince ince doğrayın. Kızgın yağda kabak ve soğanları kavurun,tuz karabiber ekleyip atesten alin.
    -Yeşil sosu hazırlamak için :

    Maydonoz,sarımsak ve dolmalık fıstığı rondoda çekin, zeytinyağı, kaşar peyniri, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Krema kıvamını alıncaya dek karıştırmaya devam edin.

    -Beşamel sosu hazırlamak için :
    Margarini tavada eritin,unu ekleyip pembeleştirin. Sütü azar azar ilave edin sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip atesten alın.

    Lazanyaları süzün, yağlanmış kalıba bir sıra lazanya dizip üzerine sırasıyla yeşil sos, kabaklı karışım, beşamel sos ve kaşar peynirini yayın. Malzeme bitinceye dek bu işlemi sürdürün. 180 derecelik fırında pişirin.

    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2006-12-06 #2
    Fırında ıspanaklı patates

    MALZEMELER

    1 kg Patates
    1 kg ıspanak
    1 Kavanoz Konserve Mantar veya 250 gram Taze Mantar ( tercihan konserve mantar )
    100 gr Kaşar Peyniri
    miktarı isteğe bağlı acı pul biber, tuz, karabiber ve fesleğen
    yarım su bardağı sıvı yağ

    HAZIRLANIŞI

    Önce patatesler bol suda haşlanır ve kabukları soyulur, daha sonra bu patatesler halka halka doğranarak (baş parmak kalınlığında) bir Borcam tepsiye yanyana dizilir. Diğer taraftan bir tencerede sıvı yağ kızdırılır ve çok iyi yıkanıp ince ince doğranmış ıspanaklar bu yağda öldürülür. Ispanaklar biraz kavrulduktan sonra yıkanmış mantarlar küçük küçük doğranarak ıspanakların içine atılır ve iki bardak su ilavesiyle pişmeye bırakılır. Bu arada pişen ıpanak ve mantarımızın içine baharatlarımızı katabiliriz. Son olarak ıspanak ve mantar karışımı Borcamın içindeki patatesleri üzerine yayılır ve üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek 200dercede ısınmış olan fırında üzerindeki peynir eriyene kadar pişirilir.

  Okunma: 1231 - Yorum: 1 - Amp