Erzurum Cağ Kebabı Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Erzurum Cağ Kebabı Nasıl Yapılır?

  1. sponsorlu bağlantılar
    MALZEMELER
    1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)
    1 adet soğan
    100 gr yoğurt
    yeterli miktarda lavaş ekmeği
    4 adet domates
    6-7 adet yeşilbiber
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    Erzurum Cağ Kebabı Nasıl Yapılır?



    HAZIRLANIŞI
    Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin. Yoğurt, karabiber, tuz ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırın ve etleri hazırlamış olduğunuz bu terbiyede 24 saat bekletin. Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebabın özelliği olan şişe takın ve yatık haldeyken ateşte çevire çevire kızartın. Pişen kısımlarından aynı dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek, çağ kebabına mahsus küçük şişlere takarak, yanında yine ateşte pişmiş, domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis yapın


    Erzurum Cağ Kebabı Nasıl Yapılır?

    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2013-07-31
  Okunma: 2954 - Yorum: 0 - Amp