sponsorlu bağlantılar
Malzemeler

500 gr un
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tutam tuz
3 yemek kaşığı yoğurt
1 kase nişasta
500 gr ceviz içi
250 gr margarin
7 su bardağı şeker
8 su bardağı su
Yarım limon suyu


Tatlının şurubu için toz şekeri ve suyu kaynatın. Daha sonra içine yarım limon sıkıp, şerbeti soğumaya bırakın. Başka bir kapta unu, yumurtayı, sütü, sıvıyağı, tuzu, yoğurdu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Daha sonra hamurdan 30 parça kopartın. Her bezenin üzerine nişasta serpip yufka gibi okalavayla açın. Açtığınız yufkaların içine ceviz serpin. Oklavayı yufkaya sarın. Daha sonra oklavanın üzerinde yufkayı ikiye kesin. Kestiğiniz yufkaları oklavadan büzerek sıyırıp, uçlarını birleştirin. Hazırladığınız bülbül yuvalarını tepsiye dizin. Margarini tavada eritip, bülbül yuvasının üzerinde gezdirin.Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.Tatlıları fırından aldıktan sonra, önceden hazırladığınız şerbeti, bülbül yuvasının üzerine dökün. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

sponsorlu bağlantılar